Wijnproeverij Amsterdam

Wijf wijnen op een rij voor de proeverij
 • Wijnproeverij Amsterdam
 • Wijn proeverij Amsterdam
 • Binnenkant sloep
 • Salonboot titanic Amsterdam wijn proeverij
 • Salonboot wijn proeverij Amsterdam

Op zoek naar een wijnproeverij Amsterdam? Stap aan boord van onze drijvende wijnbar in Amsterdam! Geniet van een aanbod van 5 verschillende wijnen terwijl jullie langs de mooiste plekjes in Amsterdam varen


Inclusief

 • 5 verschillende wijnen + professionele begeleider
 • privéboot met schipper
 • Laagste prijsgarantie

Eigenschappen

 • Vanaf 10 personen
 • 1.5 – 2 uur
 • Vanaf €34,- per persoon
Direct reserveren

Maak kennis met de lekkerste wijnen terwijl u geniet van de Amsterdamse binnenstad

Naast een gezellig uitje zullen jullie alles ontdekken over de afkomst van de wijnen en proef je de verschillen tussen de druifsoorten!

De drijvende wijnbar is een originele en unieke invulling van je standaard vrijdagmiddag borrel. Daarnaast is de wijnproeverij Amsterdam ook erg leuk voor vrijgezellenfeesten. Combineer de drijvende wijnproeverij Amsterdam met een van onze vrijgezellen pakketten en laat je vrijgezel een leuke verrassing krijgen op het einde.

Met een glas wijn in de hand en de gezelligheid van je collega’s, vrienden of familie varen jullie gedurende 1,5 – 2 uur over de grachten van Amsterdam. Onze ervaren schipper laat jullie de mooiste plekjes van Amsterdam zien terwijl jullie genieten jullie van een aanbod aan verschillende wijnen. De selectie van wijnen is geheel afhankelijk van jullie voorkeur.

Je hebt de keuze uit de volgende pakketten:

Italiaanse wijnproeverij: maak kennis met verschillende wijnen uit Italië.
Europese wijnproeverij: maak kennis met verschillende wijnen uit heel Europa.

Ben je opzoek naar een leuk personeelsuitje, een teamuitje? De drijvende wijnproeverij is uitermate geschikt voor groepsactiviteiten in Amsterdam! Maak in druk op je vrienden of collega’s met deze unieke wijnproeverij Amsterdam die jullie niet snel zullen vergeten!

Bij de wijnproeverij zit inbegrepen


 • proeverij
 • professionele begeleider
 • 5 verschillende wijnen (welke wijnen dit zijn is afhankelijk van het gekozen pakket)
 • schipper
 • privé boot

Maak uw wijnproeverij extra speciaal met deze opties


 • een unieke stadswandeling vooraf
 • 3 gangen diner; sluit de proeverij af in stijl met een heerlijk drie gangen diner.

Wil je meer weten of heb je bijzondere wensen? Neem contact met ons op om de mogelijkheden door te spreken.

Hoe onze uitjes zijn? Hoor het van een ander!

Wijnproeverij boot Amsterdam header

Hoe proef je wijn? 

We weten natuurlijk allemaal hoe je een glas wijn drinkt, maar hoe proef je wijn als een echt pro? Als jij deze 5 stappen volgt geniet je optimaal van jouw glaasje wijn. 

Stap 1: Kijk naar je wijn

Houd je glas met de steel omhoog tegen een neutrale achtergrond. De kleur van de wijn verraad hoe oud de wijn is en welke druif is gebruikt. Bij witte wijn is het zo dat als de wijn een groene tint heeft jong is en bij een gele tint is de wijn oud. Bij een rode wijn gaat het van een lichtrood naar een roestig bruin.

Stap 2: Draai je glas 

Nu is het tijd om het glas te walsen, oftewel het ronddraaien van je glas. Doe dit wel rustig, het wild ronddraaien van je wijn voegt niks toe. Dit kan je doen door het glas rondjes te laten draaien op de tafel, of je kan het glas is de lucht houden en rustig je glas draaien. Op deze manier komt er zuurstof bij de wijn en komen er meer aroma’s vrij. Hierdoor proef je ook meer.

Stap 3: Ruik je wijn

Stop je neus in je glas, zodat je nog net niet de wijn raakt. Ruik kort en krachtig aan de wijn. Dit is een soort voorproefje. De wijn moet lekker ruiken, druiven of bloemetjes. Als hij niet goed ruikt of je ruikt kurk, dan moet je hem niet drinken. 

Stap 4: Slurpen maar 

Als je de wijn echt goed wil proeven, dan moet je slurpen. Dit is dus de enige keer dat het niet alleen toegestaan is, maar ook nodig. Daarna spoel je de wijn 4 seconden door je mond. Dan mag je de wijn doorslikken, of uitspugen als je nog veel moet drinken. 

Stap 5: Reflecteren 

Nu dat je echt hebt geproefd, ga je reflecteren. Wat vond je van de wijn? Past de smaak bij de geuren die je hebt geroken? En hoe is de na smaak? Proef je veel alcohol, of heb je een stroef gevoel in je mond? Uiteindelijk gaat het erom hoe jij over de wijn denkt. 

Nou je deze stappen hebt doorlopen, heb jij als een echte pro wijn geproefd. Nu ben je klaar voor de wijnproeverij boot.

Meest gestelde vragen over de wijnproeverij Amsterdam

Andere bekeken ook: