Pride Amsterdam

Pride Amsterdam 2024

Pride Amsterdam, een jaarlijks evenement waarin we een week lang de vrijheid en gelijke rechten vieren van de hele LHBTQIA+ gemeenschap. Elk jaar weten meer dan 100.000 bezoekers de weg naar Amsterdam te vinden om te genieten van de sfeer en de vele feestjes in de stad. Dit jaar vindt de Pride Amsterdam Canal Parade 2024 plaats op zaterdag 3 augustus 2024.

 • Luxe privéboot
 • Grote groepen
 • Onbeperkt drank
 • Front-row seats

Meer dan 18.000 tevreden locals, toeristen en bedrijven gingen je voor:

Pride Canal Parade Amsterdam

Op 3 augustus 2024 is het weer tijd voor Pride Canal Parade Amsterdam!

Van 27 juli t/m 4 augustus is het feest in de hoofdstad vanwege Pride Amsterdam! Met als hoogtepunt de beroemde Pride Canal Parade, varen er honderden versierde boten over de Amsterdamse grachten. Verzekerd zijn van goed uitzicht incl. koude drankje in je hand? Ervaar dan de Pride Amsterdam op een van de boten van Bootuitjes!

Zo heb je exclusieve front-row seats om de lange stoet van feestelijke boten die door de Amsterdamse grachten varen. Met een ingebouwde muziekinstallatie, drankarrangement en je beste vrienden, maak jij gegarandeerd een feestje van deze 28e editie van de Amsterdam Pride Canal Parade. Geniet van die jaarlijkse hoogtepunt in onze hoofdstad vanaf een privéboot!

Pride Amsterdam 2023

Boot huren tijdens Pride Amsterdam 2024

Heerlijk genieten van de beste plekken aan de grachten? Maak een gegarandeerd feestje van Pride Amsterdam! Ervaar de Canal Parade 2024 op zijn best op een privéboot die langs de grachten ligt waar alle Pride-boten langskomen. Er is een beperkt aantal boten beschikbaar dus boek snel jouw plek!

Pride Amsterdam 2024

Vanaf 30 personen

Vanaf

€ 79,-*

 • Luxe privéboot
 • Een unieke locatie tijdens het feest
 • Optioneel: onbeperkt bier, wijn en fris (+€ 50,-** p.p.)

*Exclusief Pride Vignet
**Vroegboekkorting! Boek voor 1 mei uw drankenpakket voor slechts € 40,- per persoon

pride amsterdam boot

Ervaar de Pride Amsterdam vanaf onze luxe boten

We varen met verschillende type boten tijdens de Pride in Amsterdam. Van luxe open sloepen tot traditionele salonboten. Klik op een van de boten voor meer informatie of bekijk ons volledige boten overzicht.

Pride vlag in Amsterdam

Details boot huren Pride Amsterdam

Een boot huren voor Pride Amsterdam kan nu al! Geef je aanvraag door. Zo weet je zeker dat je zo dicht mogelijk bij het feest bent en niets mist.

Route: de botenparade vaart van het Oosterdok naar het Westerdok via de Nieuwe Herengracht, de Amstel en de Prinsengracht.

Details

 • Tijd: 12:00 tot 19:00
 • Prijs € 79,- per persoon (excl. verplichte Pride vignet t.w.v. € 719,95 incl. BTW per boot)
 • Drankarrangement: € 50,- onbeperkt bier, wijn en fris
 • *vroegboekkorting! Boek vóór 1 mei uw drankenpakket voor slechts € 40,- per persoon
 • Locatie: de best denkbare plek, ergens aan de grachten, het hoogtepunt van de route. De exacte locatie geven we je in de aanloop van het event aan je door.
 • Vanaf 30 personen.

Tickets Amsterdam Canal Pride

Om met een boot langs de vaarroute te liggen tijdens de Canal Pride, moet je in het bezit zijn van een Pride Vignet. Die zijn natuurlijk erg gewild, maar wij hebben er gelukkig een aantal weten te bemachtigen! De kosten voor het Pride vignet bedragen € 719,95 incl. BTW per boot.

Samen met je vrienden breng je de hele middag van 12.00 tot 19:00 door langs aan de route waar je de botenparade van dichtbij langs ziet trekken. Een ticket kost € 79,- per persoon (dat is exclusief het vignet van €719,95 per boot) en voor € 50,- geniet je de hele middag van bier, wijn en fris. Boek je het drankenpakket vóór 1 mei? Dan betaal je slechts € 40,- per persoon. Let op, minimaal 30 personen.

Bekijk hier onze arrangementen.

Amsterdam Pride 2023

Hoe onze uitjes zijn? Hoor het van een ander!

Veelgestelde vragen – FAQ

Pride Amsterdam is het grootste gay pride evenement van Nederland, waar de gelijke rechten van de hele LGBTQIA+ gemeenschap centraal staan. Het feest wordt gehouden om te zorgen dat discriminatie van alle seksuele geaardheden snel tot het verleden behoort. Doorgaans staat het thema genderidentiteit centraal. Ook dit jaar is het ‘mogen zijn wie je wil zijn’-motto weer van kracht tijdens Pride Amsterdam 2023. Sinds het begin van Gay Pride wordt het evenement georganiseerd door Stichting Amsterdam Gay Pride en is Amsterdam een hele week de feestelijke hoofdstad van de gay community.

Tijdens Pride Amsterdam wordt door de hele stad feest gevierd en zijn er overal in de stad allerlei evenementen zoals de vele straatfeesten, de Pride Walk, het Milkshake Festival, en natuurlijk hét hoogtepunt: De Canal Parade.

Pride Amsterdam duurt 9 dagen en wordt gehouden van 29 juli t/m 6 augustus 2022. De Canal Parade is op zaterdag 5 augustus van 12:00 tot 18:00.

In het Pride Weekend (het eerste weekend van augustus) is Amsterdam (net als de hele Pride Week) het toneel van allerlei feesten, evenementen en activiteiten.

Het begint met de Pride Walk, een jaarlijkse demonstratie met als thema gelijke rechten voor iedereen en de wereldwijde regenboogcommunity in het bijzonder. De Pride Walk eindigt in het Vondelpark, waar dan de hele verdere dag gefeest wordt.

Verderop in de week, op woensdag 2 en donderdag 3 augustus ben je welkom op het Mercatorplein dat tijdens de Open Air Cinema wordt omgetoverd in een openluchtbioscoop. Als je er op tijd bij bent kun je nog 1 van de 400 stoelen scoren en genieten van de Roze Filmavonden.

Vanaf woensdag 3 augustus worden de rest van de week allerlei straatfeestjes gehouden, waar elke dag wel ergens in de stad het dak eraf gaat. Het hoogtepunt van Pride Amsterdam is natuurlijk de Canal Parade. Die vindt plaats op zaterdag 6 augustus en is een evenement wat je niet moet missen!

Tijdens de botenparade varen de deelnemende boten van de organisatie een mooie route over de grachten. Je mag zelf niet meevaren, maar kunt de optocht wel volgen vanaf een boot en ergens langs de route aanmeren. De toegang is beperkt vanwege het Pride Vignet die sinds 2022 verplicht is, maar bij ons kun je een boot huren en Pride zelf live mee maken vanaf de best denkbare plek: de grachten van Amsterdam.

Op de boten langs de grachten mag geen muziek worden afgespeeld. Sterker nog, het is zelfs verboden. De boten die meedoen met de Canal Parade hebben een muziekinstallatie en zullen dus voor de nodige sounds zorgen!

Neem contact met ons op

Heb je vragen over een van onze uitjes of wil je een uitje op maat laten maken? Neem dan contact met ons op.