Pride Amsterdam

Pride Amsterdam 2023

Pride Amsterdam, een jaarlijks evenement waarin we een week lang de vrijheid en gelijke rechten vieren van de hele LHBTQIA+ gemeenschap. Elk jaar weten meer dan 100.000 bezoekers de weg naar Amsterdam te vinden om te genieten van de sfeer en de vele feestjes in de stad. Dit jaar vindt Pride Amsterdam 2023 plaats van 29 juli t/m 6 augustus.

  • Mooie en luxe boten
  • Gezellige sfeer
  • Lokale gids
  • Leuke arrangementen

Meer dan 18.000 tevreden locals, toeristen en bedrijven gingen je voor:

Pride canal parade Amsterdam

Als je aan Pride Amsterdam denkt, zie je waarschijnlijk een lange stoet van feestelijke boten voor je die door de grachten varen. Klopt helemaal! Op de laatste zaterdag (5 augustus) van Amsterdam Pride is het weer tijd voor de Canal Parade, het jaarlijks terugkerend hoogtepunt. De deelnemende boten (meer dan 100) varen over de grachten van het Oosterdok via de Nieuwe Herengracht, Amstel en Prinsengracht naar het Westerdok.

Er is maar 1 ding beter dan dit evenement bekijken vanaf de kade. Juist, een privé boot regelen en de spectaculaire parade vanaf de grachten toejuichen en zelf meefeesten met de kleurrijke menigte!

Pride Amsterdam 2023

Ervaar de Pride Amsterdam vanaf onze luxe boten

We varen met verschillende type boten tijdens de Pride in Amsterdam. Van luxe open sloepen tot traditionele salonboten. Klik op één van de boten voor meer informatie of bekijk ons volledige boten overzicht

Salonboot Titanic tijdens rondvaart voor scheepvaartmuseum zl 1000p 1
€350 per uur
Titanic
109
Wolk voorkant
€350 per uur
90
Nomag canals sideview version 2
€195 per uur
Nomag
52
Lucky stripper op de grachten van Amsterdam
€195 per uur
Lucky Stripper
52
Terra Nova smidtje 2
€225 per uur
Terra Nova
25
Boot Dutchman sloep met groep mensen in Amsterdamse grachten
€195 per uur
Dutchman
30
Salonboot Old Queen rederij Vlaun 4
€325 per uur
Old Queen
50
Salonboot de Liefde
€225 per uur
De Liefde
12
ms agatha salonboot op het water
€225 per uur
Ms. Agatha
36
Salonboot britannia ABE 1
€175 per uur
Britannia
12
Sloep Apsara met schipper in Amsterdamse grachten
€195 per uur
Apsara
45
Mona Lisa 6
€225 per uur
Mona Lisa
25
Boot Sloep Jan van der Heijden met schipper kapitein in amsterdam
€195 per uur
Jan van de Heijden
48
Kaprifolia salonboot zijkant met schipper in de gracht
€185 per uur
Kaprifolia
8
Green Marine boot met schipper
€195 per uur
The Green Marine
44
Sloep Vording open bootuitjes
€195 per uur
Vording
44
Sloep Vibe open zonder overkapping
€195 per uur
Vibe
45
Pride vlag in Amsterdam

Details boot huren Pride Amsterdam

Tijdens Pride Amsterdam kun je bij ons een boot huren en zelf onderdeel zijn van het evenement, zo weet je zeker dat je zo dicht mogelijk bij het feest bent en niets mist.

Route: De botenparade vaart van het Oosterdok naar het Westerdok via de Nieuwe Herengracht, de Amstel en de Prinsengracht.

Details

  • Tijd: 12:00 tot 19:00
  • Prijs € 75,- per persoon (inclusief het verplichte Pride vignet)
  • Prijs drinken: € 35,- bier, wijn en fris
  • Locatie: De best denkbare plek, ergens aan de grachten, het hoogtepunt van de route.
  • Vanaf minimaal 30 personen.

Tickets Amsterdam Canal Pride

Om met een boot op de vaarroute te mogen moet je dit jaar in het bezit zijn van een Pride vignet. Die zijn natuurlijk erg gewild, maar wij hebben er gelukkig een aantal weten te bemachtigen. Samen met je vrienden breng je de hele middag van 12.00 tot 19:00 door langs aan de route waar je de botenparade van dichtbij langs ziet trekken.

Een ticket kost € 75,- per persoon (dat is inclusief het vignet) en voor € 35,- geniet je de hele middag van bier, wijn en fris. Let op, minimaal 30 personen.

Bekijk hier onze arrangementen.

Amsterdam Pride

Arrangement tijdens Pride

Makkelijk en snel je eigen boot huren in Amsterdam? Dat kan via Bootuitjes. Ook tijdens Pride Amsterdam kun je genieten van onze arrangementen. Van je eigen privé boot met kok tot aan boord tot BBQ’en met je vrienden en van een high-tea tot een gezellige lunch op een sloep. We hebben plaats voor iedereen. Een dagje uit met hele bedrijf, een legendarisch vrijgezellenfeest vieren, een gezellige dag met familie en vrienden beleven op de grachten, maar vooral Pride Amsterdam optimaal meebeleven vanaf jullie eigen boot, vanaf de beste locatie mogelijk. Een onvergetelijke ervaring!

Boten tijdens Pride Amsterdam

De hele Pride Week, en vooral als de Canal Parade door de grachten trekt, kun je bij ons terecht voor het huren van verschillende privéboten, zoals een sloep of een salonboot. Bekijk hier het hele aanbod van boten die je kunt huren.

Hoe onze uitjes zijn? Hoor het van een ander!

Neem contact met ons op

Heb je vragen over een van onze uitjes of wil je een uitje op maat laten maken? Neem dan contact met ons op.

Veelgestelde vragen – FAQ

Pride Amsterdam is het grootste gay pride evenement van Nederland, waar de gelijke rechten van de hele LHBTIQA+ gemeenschap centraal staan. Het feest wordt gehouden om te zorgen dat discriminatie van alle seksuele geaardheden snel tot het verleden behoort. Dit jaar staat genderidentiteit centraal en is het thema My Gender My Pride. Sinds het begin van Gay Pride wordt het evenement georganiseerd door Stichting Amsterdam Gay Pride en is Amsterdam een hele week de feestelijke hoofdstad van de gay community.

Tijdens Pride Amsterdam wordt door de hele stad feest gevierd en zijn er overal in de stad allerlei evenementen zoals de vele straatfeesten, de Pride Walk, het Milkshake Festival, en natuurlijk hét hoogtepunt: De Canal Parade.

Pride Amsterdam duurt 9 dagen en wordt gehouden van 29 juli t/m 6 augustus 2022. De Canal Parade is op zaterdag 5 augustus van 12:00 tot 18:00.

In het Pride Weekend (het eerste weekend van augustus) is Amsterdam (net als de hele Pride Week) het toneel van allerlei feesten, evenementen en activiteiten.

Het begint met de Pride Walk, een jaarlijkse demonstratie met als thema gelijke rechten voor iedereen en de wereldwijde regenboogcommunity in het bijzonder. De Pride Walk eindigt in het Vondelpark, waar dan de hele verdere dag gefeest wordt.

Verderop in de week, op woensdag 2 en donderdag 3 augustus ben je welkom op het Mercatorplein dat tijdens de Open Air Cinema wordt omgetoverd in een openluchtbioscoop. Als je er op tijd bij bent kun je nog 1 van de 400 stoelen scoren en genieten van de Roze Filmavonden.

Vanaf woensdag 3 augustus worden de rest van de week allerlei straatfeestjes gehouden, waar elke dag wel ergens in de stad het dak eraf gaat. Het hoogtepunt van Pride Amsterdam is natuurlijk de Canal Parade. Die vindt plaats op zaterdag 6 augustus en is een evenement wat je niet moet missen!

Tijdens de botenparade varen de deelnemende boten van de organisatie een mooie route over de grachten. Je mag zelf niet meevaren, maar kunt de optocht wel volgen vanaf een boot en ergens langs de route aanmeren. De toegang is beperkt vanwege het Pride Vignet die dit jaar verplicht is, maar bij ons kun je een boot huren en Pride zelf live mee maken vanaf de best denkbare plek: de grachten van Amsterdam.