Boot Huren Amsterdam

Festivals en feesten tijdens Koningsdag Amsterdam

Op Koningsdag en Koningsnacht in Amsterdam is er voor iedereen wat te beleven. Voor liefhebbers van elektronische muziek zijn er festivals zoals Loveland Amsterdam, Kingsland Festival en Oranjebloesem Festival, terwijl Vrijland Festival op het strand van Blijburg aan Zee een ontspannen sfeer biedt.

Urban muziekliefhebbers kunnen terecht bij het Urban Music Festival, terwijl kunstliefhebbers het NDSM Vrijhaven Festival kunnen verkennen. Afro King Weekend viert de Afrikaanse cultuur bij Candance Studios. Koningsnacht festivals zoals Nacht voor de Koning en Kingsnight Festival trappen de festiviteiten af.

1. Loveland Amsterdam

 • Locatie: Meerpark Amsterdam
 • Doelgroep: Liefhebbers van elektronische muziek.
 • Beschrijving: Loveland Amsterdam is een bekend elektronisch muziekfestival dat jaarlijks tijdens Koningsdag wordt gehouden. Het festival vindt plaats op diverse locaties in Amsterdam en biedt een indrukwekkende line-up van zowel nationale als internationale DJ’s en artiesten. Met verschillende podia en een bruisende sfeer is Loveland Amsterdam een favoriet onder muziekliefhebbers die Koningsdag willen vieren met dansen en feesten.

2. Kingsland Festival

 • Locatie: Verschillende locaties in Nederland, waaronder Amsterdam RAI.
 • Doelgroep: Festivalgangers die van diverse muziekstijlen houden.
 • Beschrijving: Kingsland Festival is een van de grootste Koningsdagfestivals in Nederland, met meerdere locaties verspreid over het hele land, waaronder Amsterdam. Het festival biedt een gevarieerde line-up van nationale en internationale artiesten, variërend van elektronische muziek tot pop en urban. Met meerdere podia, foodtrucks en een feestelijke sfeer is Kingsland Festival een geweldige plek om Koningsdag te vieren met vrienden en medefestivalgangers.

3. Oranjebloesem Festival

 • Locatie: Olympisch Stadion, Amsterdam.
 • Doelgroep: Liefhebbers van elektronische muziek en cultuurliefhebbers.
 • Beschrijving: Oranjebloesem Festival is een uniek evenement dat wordt gehouden in het Olympisch Stadion in Amsterdam. Het festival combineert elektronische muziek met kunst, cultuur en creatieve activiteiten. Naast een diverse line-up van DJ’s en live acts biedt Oranjebloesem ook kunstinstallaties, workshops en culinaire ervaringen. Het is een geweldige manier om Koningsdag te vieren terwijl je geniet van muziek, kunst en creativiteit.

4. Vrijland Festival

 • Locatie: Blijburg aan Zee, Amsterdam.
 • Doelgroep: Liefhebbers van elektronische muziek en strandfeesten.
 • Beschrijving: Vrijland Festival vindt plaats op het strand van Blijburg aan Zee en biedt een unieke combinatie van elektronische muziek, strand en kunst. Met meerdere podia, strandbars en activiteiten zoals yoga en workshops, is Vrijland Festival een populaire bestemming voor feestgangers die Koningsdag willen vieren in een relaxte en zomerse sfeer.

5. Urban Music Festival

 • Locatie: Arena Park, Amsterdam.
 • Doelgroep: Liefhebbers van urban muziekstijlen zoals hip-hop en R&B.
 • Beschrijving: Het Urban Music Festival in Arena Park biedt een line-up van nationale en internationale artiesten in de urban muziekscene. Met optredens van bekende artiesten, dansshows en streetfood, is dit festival een must-visit voor liefhebbers van hip-hop, R&B en andere urban muziekstijlen tijdens Koningsdag.

6. NDSM Vrijhaven Festival

 • Locatie: NDSM-werf, Amsterdam.
 • Doelgroep: Kunstliefhebbers, creatievelingen en feestgangers.
 • Beschrijving: Het NDSM Vrijhaven Festival vindt plaats op de NDSM-werf en biedt een mix van muziek, kunst, theater, workshops en meer. Met verschillende podia, kunstinstallaties, markten en activiteiten is dit festival een creatieve en levendige plek om Koningsdag te vieren, omringd door de industriële en artistieke sfeer van de NDSM-werf.

7. Afro King Weekend

 • Locatie: Candance Studios, Amsterdam
 • Doelgroep: Liefhebbers van Afro Latin muziek
 • Beschrijving: Afro King Weekend is een opkomend evenement in Amsterdam dat draait om de viering van de Afrikaanse cultuur en muziek tijdens Koningsdag. Het weekend staat bol van diverse activiteiten, zoals optredens van Afrikaanse artiesten, live muziekoptredens, dansvoorstellingen, workshops, en een verscheidenheid aan traditionele en moderne Afrikaanse gerechten.

Koningsnacht festivals

Op de avond voor Koningsdag vieren we koningsnacht. Voordat je de hele dag gaat feesten, starten we eerst in de nacht. Je kunt terecht bij feesten zoals nacht voor de koning, Kingsnight Festival en Happy Feelings Koningsdag. Geniet van diverse muziek zoals techno, house en nog veel meer.

Koningsdag in Amsterdam

Naast de feesten en festivals zijn er ook andere evenementen die je met het gezin kan bezoeken. Zoals de vrijmarkten, die langs de grachten staan. Of diverse straatoptredens van muzikanten. Ook kun je varen tijdens Koningsdag en genieten van diverse lekkernijen.

Over Koningsdag

Op zaterdag 27 april viert heel Nederland Koningsdag, ter ere van de verjaardag van Koning Willem-Alexander. De dag staat volledig in het teken van festiviteiten en gezelligheid, met diverse evenementen door het hele land, alles gehuld in oranje. Voorheen stond dit feest bekend als Koninginnedag.

Man in oranje pak tijdens Koningsdag in Amsterdam

Vergelijkbare artikelen