Amsterdam Light festival Thema
Vaarroutes Amsterdam

Amsterdam light festival 2018-2019

Het Amsterdam Light Festival is terug en dit jaar spectaculairder dan ooit. Van 29 november 2018 tot en met 20 januari 2019 kun jij de alweer 7e editie van het Festival bezoeken. Een evenement waarbij de historische Amsterdamse binnenstad en grachten in de spotlights staan. 

Op deze pagina lees je alles over het festival, de licht kunstwerken, vaarroutes en arrangementen. Gebruik de navigatie om direct naar een specifiek hoofdstuk te gaan.

The Medium is the Message

Dit jaar is het thema van het Amsterdam ligt festival "The Medium is the Message".  Ontwerpers, (internationale) kunstenaars en architecten hebben hun hart en ziel geuit in de meest spectaculaire ontwerpen aansluitend bij dit thema. Ruim 30 kunstwerken en installaties zijn dit jaar te bewonderen op en rond de Amsterdamse grachten.

Het thema van dit jaar is gebaseerd op de gelijknamige beroemde uitspraak van de Canadese wetenschapper en filosoof Marshal McLuhan. McLuhan vond dat niet alleen de boodschap belangrijk is, maar ook het medium zelf. En dan is het mooi om te zien hoe dit geuit is in de meest indrukwekkende licht-installaties en kunstwerken.

McLuhan vond dat niet alleen de boodschap belangrijk is, maar ook het medium zelf. En dan is het mooi om te zien hoe de (internationale) kunstenaars, architecten en ontwerpers dit uiten in de meest indrukwekkende licht-installaties en kunstwerken.

Naast de lichtkunstwerken is er ook in Amsterdam zelf veel gedaan rond het thema licht als 'medium'. Zoals via verhalen rond de geschiedenis van straten, bruggen en gebouwen. Het festival is te voet en op de fiets te bewonderen, maar het allermooiste is het vanaf de waterroute. De kunstwerken zijn dagelijks van 17.00 tot 23.00 uur verlicht (tijdens Oud & Nieuw tot 20.00 uur).

Beleef Amsterdam Light Festival vanaf het water

Het light festival is het mooiste vanaf het water te bekijken. Bootuitjes heeft verschillende arrangementen samengesteld speciaal voor het Light Festival. Je kan zowel een privé Sloep of salonboot huren, als tickets kopen voor een gedeeld uitje. Per uitje steunen wij het light festival door een afdracht te betalen aan de organisatie.

Onze Amsterdam light cruise is te boeken vanaf 19,50 euro per persoon, is geschikt voor kleine en grote groepen en is volledig aan te passen aan uw wensen.

Vaararrangementen

Laat je met familie en vrienden meenemen door onze schipper langs al het moois van het light festival. Om de beleving compleet te maken hebben we een aantal speciale arrangementen geselecteerd.

Borrelboot

Borrelboot

Wil jij de leukste borrel van Nederland organiseren op een wel heel unieke locatie? Dan is de Borrelboot Amsterdam iets voor jou! Vaar tijdens het light festival over de Amsterdamse grachten en geniet van onbeperkt prosecco, bier en fris.

Prijs: €35,- per persoon

Winter Cruise

Winter cruise

De kerstmarkten hebben we nu wel een beetje gezien, daarom brengen wij de kerst naar de boot! Geniet van glühwein, warme chocolademelk en chocolaatjes en geniet van een echt wintergevoel terwijl je geniet van de kunstwerken.

Prijs: €30,- per persoon

Winter BBQ

Winter BBQ

Barbecueën wordt meestal in één adem genoemd met de zomer, maar het kan eigenlijk het hele jaar door. En als je wilt ook nog eens op een bijzondere manier.Een heerlijk barbeque pakket, onbeperkt drinken en een fantastisch uitzicht.

Prijs: €50,- per persoon

Tapas Cruise

Tapas cruise

Een echt 'samen' gevoel creëren. Geniet samen met familie en vrienden van een uitgebreid arrangement van koude en warme tapas. We bespreken na de aanvraag graag jullie persoonlijke voorkeuren. Naast tapas is er onbeperkt bier, prosecco en fris aan boord. 

Prijs: €50,- per persoon

Snert cruise

Snert cruise

De Amsterdamse kou kan jullie niks maken. Je genieten namelijk van het uitzicht terwijl een grote, warme kom erwtensoep je verwarmt. Weer gerust, al onze boten kunnen overdekt dus jullie zullen het sowieso niet koud krijgen.

Prijs: €40,- per persoon

Light festival tickets

Ben je met minder dan 8 personen, dan kan je losse tickets bij ons afnemen. Geen zorgen, we varen niet met grote rondvaart boten, maar met intieme en gezellige Amsterdamse sloepen. Je kan losse tickets reserveren voor vaarten op donderdag t/m zondag. Er start een vaart van 17.00 tot 18.15 uur en van 18.30 tot 20.00 uur.

Start- en eindlocatie: Oosterdokskade 4, Amsterdam (Seapalace).

De vaart is inclusief glühwein en warme chocolademelk.

Prijs per ticket: € 19,50.

Lightfestival vaarroute

Onderstaand zie je de vaarroute route van het lightfestival 2018-2019 en een lijst van alle kunstwerken van deze editie. Ongeacht waar je opstaplocaties is, iedere vaart leidt je langs alle lichtkunstwerken. Het enige wat jij nog hoeft te doen, is genieten van het adembenemende uitzicht!

De lichtkunstwerken

 • A.N.N, Koros Design
 • ARCHESTEXTURES: PORTAM CIVITATIS,  Peter Snijder
 • ABSORBED BY LIGHT, Gali May Lucas
 • ACTION>REACTION 2.0, Sjimmie Veenhuis
 • AFTEREAL, Yasuhiro Chida
 • ALL THE LIGHT YOU SEE, Alicia Eggert
 • ANTENNA SUD, Michela Bonzi
 • CODE, Frederike Top
 • CONTINUUM, Sebastian Kite
 • NEIGHBORS, TOCHKA
 • NIGHT VISION, Tom Biddulph & Barbara Ryan
 • O.T. 976, Stefan Reiss
 • ODE AAN DE MOL, Piet Hume
 • PARABOLIC LIGHTCLOUD, amigo & amigo
 • PICTO SENDER MACHINE, Felipe Prado
 • SHADOW SCAPES, Marcus Neustetter
 • SPIDER ON THE BRIDGE, Groupe LAPS
 • STARRY NIGHT, Ivana Jelić & Pavle Petrović
 • TRANSMISSION, Serge Schoemaker
 • TWO LAMPS, Jeroen Henneman
 • VIRTUAL FAIRGROUND, Femke Schaap
 • WAITING...,Frank Foole

Hoe onze uitjes zijn? Hoor het van een ander!

profile-pic

Tot in de puntjes geregeld

"Bootuitjes heeft ons een zorgeloos boottripje bezorgd, alles was tot in de puntjes geregeld. Zeer zeker door de goede communicatie die er was met Sue. De oneindige mogelijkheden en onze wensen heeft zij goed met elkaar gematcht. Super bedankt!"

Britt Uitje met vrienden
profile-pic

Echte persoonlijke behandeling

"Van de afhandeling van de aanvraag tot het verloop van het uitje weet Bootuitjes hoe je mensen persoonlijk behandeld. Top!"

Theo, Amazine.com
profile-pic

Geweldige avond gehad

We hebben met ongeveer 50 personen een geweldige avond gehad op de partyboot! Eten en drinken was top geregeld. Aankomst en vertrek goed geregeld en een mooi vaartocht door Amsterdam.

Green Claim Bedrijfsuitje
profile-pic

Het was absoluut fantastisch

"Het was absoluut fantastisch, het weer was prachtig, het eten heel goed voor elkaar, net als de drankjes, de super aardige schipper en de hele fijne boot."

Martine, PWC Amsterdam
profile-pic

Nogmaals bedankt!

"Het was een zeer leuk uitje, vanaf het begin werd er goed meegedacht om een goede invulling te geven aan het bootuitje. Zo werden er aanbevelingen gedaan v.w.b de opstap en uitstap locatie en de routes. Nogmaals bedankt voor het leuke uitje."

Paul Uitje met Vrienden
profile-pic

Super flexibel!

"Was helemaal goed! Flexibiliteit van Sue was erg prettig en daardoor het uitje kunnen regelen zoals wij het wilden."

Bertine
profile-pic

De magie van Mike

Vrijdag met een groep meiden een vrijgezellenfeest gehad op de boot, wat een ervaring. Magic Mike kwam zelfs de vrijgezel verrassen met een prive show. Bedankt Sue!

Sterre Vrijgezellenfeest