Amsterdam Light festival Thema
Vaarroutes Amsterdam

Amsterdam light festival 2020-2021

Het Amsterdam Light Festival is weer terug! Van 26 november 2020  tot 17 januari 2021 lichten de kunstwerken van de 20 kunstenaars de straten van Amsterdam op. 

Op deze pagina lees je alles over het festival, de licht kunstwerken, vaarroutes en arrangementen. Gebruik de navigatie om direct naar een specifiek hoofdstuk te gaan.

Bekijk de arrangementen
Losse tickets

Beleef Amsterdam Light Festival vanaf het water

Het Amsterdam Light Festival is het mooiste vanaf het water te bekijken. Bootuitjes heeft verschillende arrangementen samengesteld speciaal voor het Light Festival. Je kan zowel een privé sloep of salonboot huren, als tickets kopen voor een gedeeld uitje. Per uitje steunen wij het Amsterdam Light Festival door een afdracht te betalen aan de organisatie.

Onze Amsterdam Light cruise is te boeken vanaf 19,99 euro per persoon. De Amsterdam Light cruise is geschikt voor kleine en grote groepen en is volledig aan te passen aan uw wensen.

Vaararrangementen tijdens het Festival 

Laat je met familie en vrienden meenemen door onze schipper langs al het moois van het Amsterdam Light Festival. Om de beleving compleet te maken hebben we een aantal speciale arrangementen geselecteerd.

Borrelboot

Borrelboot

Wil jij de leukste borrel van Nederland organiseren op een wel heel unieke locatie? Dan is de Borrelboot Amsterdam iets voor jou! Vaar tijdens het Amsterdam Light Festival over de Amsterdamse grachten en geniet van onbeperkt prosecco, bier en fris.

Prijs: €35,- per persoon

Winter Cruise

Winter cruise

De kerstmarkten hebben we nu wel een beetje gezien, daarom brengen wij de kerst naar de boot! Combineer het Amsterdam Light Festival met de Winter Cruise! Geniet van glühwein, warme chocolademelk en chocolaatjes en geniet van een echt wintergevoel terwijl je geniet van de kunstwerken.

Prijs: €30,- per persoon

Winter BBQ

Winter BBQ

Barbecueën wordt meestal in één adem genoemd met de zomer, maar het kan eigenlijk het hele jaar door. En als je wilt ook nog eens op een bijzondere manier! Hoe leuk om dit arrangement te combineren met het Amsterdam Light Festival. Een heerlijk barbecue pakket, onbeperkt drinken en een fantastisch uitzicht.

Prijs: €54,50 per persoon

Tapas Cruise

Tapas cruise

Een echt 'samen' gevoel creëren tijdens het Amsterdam Light Festival. Geniet samen met familie en vrienden van een uitgebreid arrangement van koude en warme tapas. We bespreken na de aanvraag graag jullie persoonlijke voorkeuren. Naast tapas is er onbeperkt bier, prosecco en fris aan boord. 

Prijs: €54,50 per persoon

Snert cruise

Snert cruise

De Amsterdamse kou kan jullie niks maken. Je geniet namelijk van de kunstwerken van het Amsterdam Light Festival terwijl een grote, warme kom erwtensoep je verwarmt. Weer gerust, al onze boten kunnen overdekt dus jullie zullen het sowieso niet koud krijgen tijdens het festival.

Prijs: €40,- per persoon

Amsterdam Light Festival tickets

Als je met minder dan 8 personen wilt genieten van het Amsterdam Light Festival kan je bij ons ook losse tickets reserveren! Geen zorgen, we varen dan niet met grote rondvaart boten, maar met intieme en gezellige Amsterdamse Sloepen met een kleiner gezelschap. Je kan losse Light Festival tickets reserveren voor vaarten op donderdag t/m zondag. Er start een vaart van 17.00 tot 18.15 uur en van 18.30 tot 20.00 uur.

Start- en eindlocatie: Oosterdokskade 4, Amsterdam (Seapalace).

De vaart is inclusief glühwein en warme chocolademelk.

Prijs per ticket: € 19,99.

Amsterdam Light Festival vaarroute

Onderstaand zie je de vaarroute route van het Amsterdam Light Festival 2019-2020 en een lijst van alle kunstwerken van deze editie. Ongeacht waar je opstaplocaties is, iedere vaart leidt je langs alle lichtkunstwerken. Het enige wat jij nog hoeft te doen, is genieten van het adembenemende uitzicht van de kunstwerken!

De lichtkunstwerken tijdens het Festival

 • AD. EMPTY DOMINATION, M. Watjer, J. Pielkenrood & W. Brand
 • ALL THE LIGHT YOU SEE , Alicia Eggert
 • ATLANTIS, Utskottet
 • BETWEEN THE LINES, Har Hollands
 • BIG BANG, UxU Studio
 • BUTTERFLY EFFECT, Masamichi Shimada
 • END OVER END, Studio Vertigo
 • FEELING LIKE THE KARDASHIANS, Laila Azra
 • HIDING IN THE WOLF'S LAIR, Republic of Amsterdam Radio & Nomad Tinker House
 • ICEBREAKER, Wilhelmusvlug
 • NACHT TEKENING, Krijn de Koning
 • NACHTLOERRRDERS, 72andSunny Creative Collective
 • NEIGHBORHOOD, Sergey Kim
 • NOBODY, Gabriel Lester
 • NOTHING HOLDING US, Ben Zamora
 • ORDER/DISORDER, Lambert Kamps
 • REMIND EULJIRO FREEDOM, EON SLD
 • SURFACE TENSION, Tom Biddulph & Barbara Ryan
 • THE CRACKS, Karolina Howorko
 • THE ICE IS MELTING AT THE PØULES, Martin Ersted

Over het Amsterdam Light Festival

Na de afgelopen zeven succesvolle edities van het festival licht Amsterdam 28 november tot 19 januari weer op voor het jaarlijkse Amsterdam Light Festival. Een onvergetelijke ervaring die je zowel ter voet, op de fiets, of natuurlijk vanaf het water kunt beleven. De kunstwerken zijn dagelijks van 17.00 tot 23.00 verlicht (tijdens Oud & Nieuw tot 20.00).

Het Amsterdam Light Festival gaat elk jaar gepaard met een thema. Afgelopen jaar was het thema 'The Medium is the Message'. De 30 kunstwerken die werden tentoongesteld waren speciaal voor het Amsterdam Light Festival gemaakt en werden 53 dagen geshowd. Alvast een sfeer impressie krijgen? Bekijk hier de foto's van het festival afgelopen jaar.

 • PARABOLIC LIGHTCLOUD van kunstenaars amigo & amigo 1000 lampjes om iets ontzichtbaars zichtbaar te maken: menselijke emoties

 • NIGHT VISION van Tom Biddulph & Barbara Ryan. Zicht is belangrijk geworden omdat veel informatie gedeeld wordt via beelden

 • SPIDER ON THE BRIDGE van Groupe LAPS, een grote spin op een brug die bestaat uit tachtig kleinere spinnen

 • LIGHT A WISH van OGE Group. Illustreert het spel waarbij je een wens mag doen als je alle pluisjes van de paardenbloem eraf blaast

 • A.N.N. van Koros Design dit kunstwerk laat een proces zien dat vergelijkbaar is met hersenactiviteit

 • ABSORBED BY LIGHT van Gali May Lucas lichamelijk zijn ze aanwezig, maar met hun gedachte zijn ze totaal ergens anders. Dit kunstwerk laat mensen stilstaan bij hun smartphone gebruik

'Disrupt!'

Dit jaar staat het Amsterdam Light Festival in het teken van het thema: 'Disrupt!'. Er zijn 20 kunstenaars geselecteerd om het thema, in het Nederlands: ontwrichting, om te zetten naar kunst. Maar wat houdt dat nou precies in, ontwrichting? Wij zochten het voor je uit!

Amsterdam Light Festival Big Bang door UxU Studio 2019-2020

Ontwrichting is een ernstige verstoring of verandering die meestal onverwacht en abrupt plaatsvindt. Omdat de mens het niet fijn vindt om gevaar te lopen wordt ontwrichting meestal als iets negatiefs gezien. We zijn bang voor verandering en vinden het fijner om voor de veilige, bekende optie te gaan. 

De kunstenaars die dit jaar hun werk mogen tentoonstellen op het Amsterdam Light Festival draaien ontwrichting om naar iets positiefs. Zij gebruiken dit om een ander beeld te creëren bij bepaalde situaties. Zo zal je tijdens het festival kunstwerken gaan zien die de klimaatverandering in kaart brengt. Dit jaar zijn er tijdens het festival ook panden in de stad die aan het licht gebracht worden. In Amsterdam zijn er veel panden die een historie hebben over abrupte veranderingen. Denk hierbij aan oorlogen en rellen die Amsterdam hebben gemaakt tot de stad die het nu is.

Amsterdam Light Festival Surface Tension door Tom Biddulph en Barbara Ryan 2019-2020

Hoe onze uitjes zijn? Hoor het van een ander!

profile-pic

Het was absoluut fantastisch

"Het was absoluut fantastisch, het weer was prachtig, het eten heel goed voor elkaar, net als de drankjes, de super aardige schipper en de hele fijne boot."

Martine, PWC Amsterdam
profile-pic

Tot in de puntjes geregeld

"Bootuitjes heeft ons een zorgeloos boottripje bezorgd, alles was tot in de puntjes geregeld. Zeer zeker door de goede communicatie die er was met Sue. De oneindige mogelijkheden en onze wensen heeft zij goed met elkaar gematcht. Super bedankt!"

Britt Uitje met vrienden
profile-pic

Geweldige avond gehad

We hebben met ongeveer 50 personen een geweldige avond gehad op de partyboot! Eten en drinken was top geregeld. Aankomst en vertrek goed geregeld en een mooi vaartocht door Amsterdam.

Green Claim Bedrijfsuitje
profile-pic

Echte persoonlijke behandeling

"Van de afhandeling van de aanvraag tot het verloop van het uitje weet Bootuitjes hoe je mensen persoonlijk behandeld. Top!"

Theo, Amazine.com
profile-pic

Super flexibel!

"Was helemaal goed! Flexibiliteit van Sue was erg prettig en daardoor het uitje kunnen regelen zoals wij het wilden."

Bertine
profile-pic

De magie van Mike

Vrijdag met een groep meiden een vrijgezellenfeest gehad op de boot, wat een ervaring. Magic Mike kwam zelfs de vrijgezel verrassen met een prive show. Bedankt Sue!

Sterre Vrijgezellenfeest
profile-pic

Nogmaals bedankt!

"Het was een zeer leuk uitje, vanaf het begin werd er goed meegedacht om een goede invulling te geven aan het bootuitje. Zo werden er aanbevelingen gedaan v.w.b de opstap en uitstap locatie en de routes. Nogmaals bedankt voor het leuke uitje."

Paul Uitje met Vrienden