Boot Huren Amsterdam

Amsterdam light festival met kinderen, kan dat?

Het Amsterdam light festival bezoeken met kinderen is geen probleem. Kies uit de drie opties: rondvaart, wandeling, fietsen. Afhankelijk van de leeftijd en energie van jullie kinderen, past een andere ervaring. Combineer je bezoek ook met eten en drinken, om tot rust te komen. Het festival start vanaf 30 november t/m 21 januari en de lichtkunstwerken gaan aan vanaf 17:00. Je kunt het festival ervaren tijdens een avondje Amsterdam, maar je kan er ook een dagje of weekend van maken voor de rust.

Wat te doen met kinderen tijdens het light festival?

Je kunt het light festival op verschillende manieren ontdekken. Voor jonge kinderen is een rondvaart ideaal, lekker warm en niet te veel lopen. Terwijl de oudere kinderen makkelijker een stuk kunnen lopen of fietsen.

Gezinsvriendelijke rondvaart

Een rondvaart tijdens het Light Festival in Amsterdam is ideaal voor kinderen omdat het een warme en comfortabele ervaring biedt. Kinderen hoeven niet te veel te lopen, waardoor vermoeidheid wordt voorkomen. Tijdens de tocht kunnen ze zich nestelen en genieten van de prachtige lichtkunstwerken langs de grachten zonder zich zorgen te maken over de kou. Dit maakt het een ontspannende en gezinsvriendelijke activiteit.

Agatha salonboot Light festival 01

Wandeling maken

Kinderen kunnen de lichtkunstwerken van dichtbij bekijken, details ontdekken en zich echt onderdompelen in de magie van de verlichting. Dit stimuleert hun nieuwsgierigheid en creativiteit. Bovendien is het een gezonde activiteit die kinderen aanmoedigt om te bewegen en de stad te verkennen.

Fietsend door de stad

Een fietstocht tijdens het Light Festival in Amsterdam is ideaal voor gezinnen met kinderen. Het biedt actieve betrokkenheid, vrijheid om op eigen tempo te verkennen, een spannend avontuur in het donker, gezinsplezier en efficiëntie. Zorg voor veiligheid met geschikte verlichting en uitrusting. Zo geniet je als gezin volop van het festival.

Amsterdam Light Festival

Eten en drinken tijdens het Amsterdam light festival

Eten en drinken tijdens het Light Festival is ideaal met kinderen omdat het gemak en ontspanning biedt. Tijdens het Light Festival in Amsterdam kun je ook genieten van eten en drinken, zowel langs de kant als op het water. Er zijn verschillende arrangementen beschikbaar, zoals de borrelboot of BBQ-boot, waar je kunt dineren terwijl je de lichtkunstwerken bewondert. Als alternatief kun je een van de gezellige cafés of restaurants bezoeken om te genieten van heerlijke maaltijden en drankjes. Dit voegt een culinair element toe aan je festivalervaring.

Luxe avond rondvaart Amsterdam Light Festival

Praktische informatie ALF

Hier is alle praktische informatie over het Light Festival, editie 12:

  • Datum: Van 30 november tot 21 januari.
  • Locatie: Het festival vindt plaats in het centrum van Amsterdam.
  • Thema: Het thema van deze editie is ’technologie en AI’.
  • Tijden: De kunstwerken zijn te bewonderen vanaf 17:00 uur.
  • Sluitingstijd: De lichtkunstwerken worden gedoofd tussen 22:00 en 23:00 uur.

Veel plezier bij je bezoek!

Een avond, dagje of weekendje Amsterdam

Het Light Festival in Amsterdam vindt voornamelijk in de avond plaats, waardoor het ideaal is voor een avondje Amsterdam. Als je van verder komt, kan het zeker de moeite waard zijn om er een dagje of weekendje van te maken, ook met kinderen. Op die manier kun je de festivalervaring ontspannen en in alle rust beleven. Bovendien geeft het je de kans om ook andere attracties en bezienswaardigheden in Amsterdam te verkennen en er een compleet uitje van te maken.

Vergelijkbare artikelen