Boot Huren Amsterdam

Dagje uit in Amsterdam: 10 dingen die je moet zien en doen

Het centrum van Amsterdam is niet zo groot, dus je kan een hoop zien van Amsterdam in slechts een dag. Ontdek alle bezienswaardigheden die je niet hoort te missen, ook als je maar een dagje uit gaat in Amsterdam. Om een beeld te hebben van de dingen die je moet hebben gedaan en gezien in Amsterdam, hebben wij een must do and see lijstje opgezet.

Dagje uit in Amsterdam

1. Verken de Amsterdamse grachten te voet

Amsterdam staat bekend om de vele grachten, maar als je maar een dagje in Amsterdam hebt, dan zijn er 3 meest bekende en belangrijkste grachten die je zeker niet mag missen: Herengracht, Prinsengracht en Keizersgracht. Deze grachten zijn gegraven tijdens de Gouden Eeuw. De grachten zijn omringd door de meest traditionele Nederlandse grachtenhuizen waar Amsterdam bekend om staat.

2. Een grachten rondvaart maken

Als ik maar 1 ding zou mogen kiezen om in Amsterdam te doen, dan zou het zeker een grachtenrondvaart zijn. Of je nu een dagje of een week in Amsterdam bent, mis dit niet. Varen op de Amsterdamse grachten bespaart je een hoop lopen, maar wat het belangrijkste is, is dat je de stad van een totaal andere perspectief ziet.

Wanneer we het over varen in Amsterdam hebben, dan zijn er een hoop opties. Bij Bootuitjes kan je gemakkelijk een boot huren. Een tip van ons als je in het hoogseizoen reist is dat je het beste wat eerder een bootuitje kan boeken. Zo voorkom je een hoop teleurstellingen.

3. Drijvende Bloemenmarkt

Ook als je niet van plan bent om bloemen te kopen, is de drijvende bloemenmarkt in Amsterdam een must om te zien. Je kan er bloemen, bloembollen, souvenirs kopen, maar je kan ook alleen een kijkje nemen. Om er lang te blijven is niet nodig, maar het is wel leuk om het gezien te hebben.

4. Bezoek de welbekende red light district

Een van de dingen waar Amsterdam bekend om staat is de Red Light District. De coffeeshops en de raamprostitutie maken de Red Light District een unieke plek.

Red light district kan overdag bezocht worden, maar als je de echte kant van Red Light district wil zien dan is het beter om het in de avond te bezoeken.

5. Bezoek het Rijksmuseum

Het Rijksmuseum is een van de grootste musea van Amsterdam. Het museum is in 1876 gebouwd naar ontwerp van de bekende architect P.J.H. Cuypers. In het museum zijn collecties van wereldberoemde werken te zien zoals De Nachtwacht van Rembrandt van Rijn. Naast alle prachtige schilderijen beheert het Rijksmuseum een verzameling van Delfts blauw, beeldhouwwerken en andere belangrijke kunstwerken.

Omdat er zo veel te zien is in het Rijksmuseum hou er rekening mee dat je er zeker een half dagje voor kwijt bent.

6. Fiets door het centrum

Een van de leukste dingen om op een mooie zonnige dag te doen is om lekker te fietsen langs de prachtige Amsterdamse grachten. De oude panden, het fietsen en de gezellige drukte maken het zo leuk. Bovendien kom je met de fiets overal dus ook langs de leukste plekjes en zo ontdek je ook leuke eettenten en kroegen.

7. Bezoek de Heineken brouwerij

Een populaire activiteit is om de oudste Heineken brouwerij te bezoeken die nu omgebouwd is naar een interactief museum.

De tour begint met een korte introductie. Na de introductie kan je rest bekijken in je eigen tempo. Om de Heineken Experience mee te krijgen, zijn er een aantal interactieve spellen bedacht. Aan het einde van de tour krijg je natuurlijk een gratis Heineken te proeven (of frisdrank als je geen alcohol drinkt).

Omdat de Heineken brouwerij een populaire attractie is, is het belangrijk om op tijd te boeken en zo voorkom je teleurstellingen.

8. Bezoek de Dam, het Damrak en de Koninklijk Paleis Amsterdam

Een van de plekken die niet te missen is in Amsterdam is de Damrak. Aan het Damrak bevinden zich veel souvenirs winkels, hotels en fastfood restaurants. Ook is de Beurs van Berlage, de Effectenbeurs en De Bijenkorf te vinden aan het Damrak.

De Dam met het koninklijk paleis is een van de bekendste locaties in Amsterdam. Er vinden hier veel evenementen plaats, en het is er altijd erg levendig. Je hebt niet veel tijd nodig om De Dam te bezoeken, maar het zou wel raar zijn om er niet langs te komen bij een bezoek aan Amsterdam.

9.  De Jordaan

De Jordaan bevind zich in het centrum van Amsterdam en is zeer gunstig gelegen. Het is een van de bekendste buurten van Amsterdam. 

Als je zin hebt om te eten dan zijn er erg leuke restaurants te vinden bij de Jordaan. Verder zijn er nog leuke winkels, cafés en een woonboot museum. Genoeg om te zien dus.

10. Bezoek het Anne Frank huis

Anne Frank is een van de meest bekende oud-bewoner van Amsterdam. Tijdens de Tweede Wereldoorlog heeft zij meer dan 2 jaar ondergedoken gezeten in het huis met haar familie. Het huis is nu omgebouwd naar een museum.

De kamers die te zien zijn in het huis van Anne Frank geven nog steeds de sfeer van het onderduiken weer. Er zijn documenten, foto’s, filmbeelden en originele voorwerpen van de onderduikers te zien om zo de gebeurtenissen van toen te illustreren. Het beste van alles is dat het originele welbekende dagboek van Anne Frank te zien is.

Vergelijkbare artikelen