Koningsdag varen Amsterdam 2022

Koningsdag varen Amsterdam 2022

5/5

Koningsdag, een van de meest bekende en meest gevierde nationale feestdag. Wanneer de straten en grachten oranje kleuren, wanneer er muziek klinkt vanuit alle hoeken en iedereen lekker aan het feesten is. Koningsdag wordt elk jaar groots gevierd, Koningsdag ervaar je het beste vanaf het water in Amsterdam, wil jij meer weten over varen tijdens Koningsdag  in Amsterdam? Lees dan hier verder.

Meer dan 18.000 tevreden locals, toeristen en bedrijven gingen je voor:

Over Koningsdag

Sinds 2014 vieren we in heel Nederland Koningsdag op 27 april, op de verjaardag van koning Willem-Alexander. Op Koningsdag kan je een hoop activiteiten doen in Amsterdam. Zo kan je een bezoekje brengen aan de vrijmarkten die verspreid zijn door heel de stad.

Maar wat nog leuker en unieker is, is om te varen op de Amsterdamse grachten op Koningsdag. Het is die dag op de Amsterdamse grachten een groot oranje feest die je zeker niet wilt missen. Duizenden boten die oranje versierd zijn en varen over de prachtige en unieke grachten. Maar wat vooral belangrijk is de feestvreugde. Wil jij varen in Amsterdam tijdens Koningsdag? Zie hieronder onze aanbod.

Feesten op het water tijdens Koningsdag

Ervaar Koningsdag vanaf onze luxe boten

We varen met verschillende type boten. Van luxe open sloepen tot traditionele salonboten. Klik op één van de boten voor meer informatie of bekijk ons volledige boten overzicht
Koningrondvaart door de Amsterdamse Grachten

Details over de rondvaart

De prijs per persoon is € 65,-. Bij het huren van de boot is het ook mogelijk om een drank arrangement te nemen. Een drankarrangement houdt in dat je onbeperkt bier, fris en wijn krijgt voor slecht € 35,- per persoon. De prijzen zijn inclusief Btw. Indien je geen drankarrangement wilt is het ook mogelijk om eigen drankjes mee te nemen.

Tijdens Koningsdag hebben we 2 shifts. De eerste shift is van 10:00 – 14:30 en de tweede shift is van 14:30 – 19:00. De vertreklocatie is de Keizersgracht. 

De sloep is inclusief schipper en muziekinstallatie. Dus je kan lekker ontspannen en genieten van het geweldige feest.

Koningsdag Tickets

Wil je varen met een grote of een kleine groep? Dat maakt voor ons niet uit, alles is mogelijk. 

Het huren van een boot kost voor Koningsdag € 65,- per persoon. Daarbij kan je ook een drankarrangement nemen. Dit houdt in dat je onbeperkt bier, fris en wijn krijgt voor slechts € 35,- per persoon.

De prijzen die hier genoemd worden zijn allemaal inclusief Btw.

Boten in de Amsterdamse grachten

Neem contact met ons op

Heb je vragen over een van onze uitjes of wil je een uitje op maat laten maken? Neem dan contact met ons op.

  Persoonlijk advies aanvragen

  Wil je een uitje op maat of persoonlijk advies bij het kiezen van de juiste boot en bijbehorend arrangement.

  Vul het onderstaande formulier in, dan nemen wij snel contact met je op voor vrijblijvend advies.


  Veelgestelde vragen - FAQ

  Koningsdag wordt elk jaar gevierd op  27 april. De festiviteiten gaan de hele dag door en meeste Nederlanders zijn vrij op deze dag.

  Het is namelijk erg leuk om Koningsdag te vieren in Amsterdam. Denk er aan dat jij waarschijnlijk niet de enige bent die zo denkt. Op Koningsdag is het extra druk in de binnenstad en op de grachten, hou hier dus rekening mee. Reserveer dus op tijd je boot of losse tickets.

  Tijdens Koningsdag zijn er een aantal activiteiten die je kunt doen in Amsterdam. Je kan diverse vrijmarkten bezoeken, je kan een boot huren en varen op de Amsterdamse grachten en er worden diverse festivals georganiseerd die je kan bezoeken. Genoeg te doen dus!

  Als he besluit om te varen met Koningsdag, dan zijn er een aantal regels waar je je aan moet houden. Zo mag het pleziervaartuig niet lang zijn dan 10 meter (in een groot deel van de binnenstad). Ook is er een special vaarroute, je mag dus niet zelf bepalen hoe en waar je vaart. De special vaarregels zijn er om het waterverkeer in goede banen te leiden.