Koningsdag is voor 2024 uitverkocht in Amsterdam, we zien je volgend jaar graag weer.

Koningsdag varen Amsterdam 2022

Koningsdag varen Amsterdam 2024

Koningsdag is een van de meest gevierde nationale feestdagen die ons land kent. Bekend van de oranje gekleurde straten, buitenfeestjes met muziek vanuit alle hoeken van de straat en natuurlijk heel veel bier! Dit alles ter ere van de verjaardag van onze koning Willem-Alexander.

We vieren Koningsdag graag groots. Ieder jaar weer liggen de Amsterdamse grachten vol met feestvierende mensen op boten. Wil jij daar een van zijn? Dat kan! Beleef een geweldige dag op een van onze boten in Amsterdam!

  • Mooie en luxe boten
  • Onbeperkt drank
  • Muziekinstallatie
  • Extra lang varen

Op Koningsdag varen in Amsterdam

Op Koningsdag zijn er heel de dag leuke evenementen in Amsterdam. Van gezellige kraampjes op vrijmarkten tot feest op straat en verschillende festivals. Voor ieder wat wils! Toch is varen in Amsterdam bij uitstek de populairste activiteit. Honderden boten en sloepen varen in de grachten door de hele stad. Het is die dag op de Amsterdamse grachten één groot oranje feestje dat je zeker niet wilt missen.

Elk jaar feesten er duizenden mensen tijdens het varen in Amsterdam. Je vindt honderden boten die oranje versierd zijn in de prachtige en unieke grachten, maar wat vooral de sfeer maakt, zijn de feestvierende mensen!

Wees op tijd! Ben je al eens op Koningsdag op het water al een keer meegemaakt? Dan weet je dat je er op tijd bij moet zijn. Je bent niet de enige die op Koningsdag wil varen. Elk jaar zijn daarom alle boten verhuurd in de stad. Dus wil jij varen in Amsterdam tijdens Koningsdag? Boek dan nu snel een van onze boten!

Koningsdag

Boot huren Koningsdag in Amsterdam

Met een rondvaart ben je de hele ochtend of middag voorzien van optimale gezelligheid, drankjes en muziek! Je huurt een boot voor zijn maximum capaciteit. Ga je dus voor een boot van 20 personen? Dan betaal je voor 20 mensen, ook al kom je met 10. De capaciteit op de beschikbare boten varieert tussen de 12 en 80 personen. Let op: je betaald altijd voor de maximale capaciteit van de boot.

Koningsdag 2024

Vanaf 30 personen

Vanaf

Uitverkocht

  • Luxe privéboot
  • Een unieke locatie tijdens het feest
  • Optioneel: onbeperkt bier, wijn en fris (+€50,- p.p.)
Koningsdag varen Amsterdam

Meer dan 18.000 tevreden locals, toeristen en bedrijven gingen je voor:

Sloep drinken edited

Details over de rondvaart

Kies je voor de ochtendshift dan is de prijs per persoon € 65,-. Voor de middagshift is de prijs €75,- per persoon. Bij het huren van de boot is het ook mogelijk om een drankarrangement te nemen. Hiermee krijg je de hele rondvaart onbeperkt bier, fris en wijn. Dit kost €50,- per persoon extra. De prijzen zijn inclusief btw. Indien je geen drankarrangement wil, is het ook mogelijk om eigen drankjes mee te nemen.

Tijdens Koningsdag in Amsterdam hebben we 2 shifts. De eerste shift is van 10:30 – 14:30 en de tweede shift is van 15:00 – 19:00. De vertreklocatie is in de buurt van het Centraal Station

De sloep is inclusief schipper en muziekinstallatie. Dus je kan lekker ontspannen en genieten van het geweldige feest.

Boot tijdens Koningsdag Amsterdam 2024

Tijdens Koningsdag kun je bij ons terecht voor het huren van verschillende privéboten, zoals een sloep of een salonboot. Bekijk hier het hele aanbod van boten die je kunt huren.

BBQ boot Dutchman
proosten sloep 1
Lucky Stripper boot zijkant bootuitjes

Opstapplaats Koningsdag Amsterdam

Tijdens Koningsdag in Amsterdam hebben we 2 shifts. De eerste shift is van 10:30 – 14:30 en de tweede shift is van 15:00 – 19:00. De vertreklocatie is nabij het Centraal Station Amsterdam.

De exacte opstaplocatie ontvang je uiterlijk een aantal dagen voor Koningsdag van ons. Op deze locatie word je aan het einde van de rondvaart ook weer afgezet.

Door de Koningsdagdrukte is er een strakke planning nodig. Kom dus op tijd!

Hoe onze uitjes zijn? Hoor het van een ander!

Veelgestelde vragen – FAQ

Koningsdag wordt elk jaar gevierd op  27 april. Koningsdag Amsterdam 2023 valt op een donderdag. De festiviteiten gaan de hele dag door en de meeste Nederlanders zijn vrij op deze dag.

Het is erg druk op Koningsdag in Amsterdam. Doordat veel mensen op Koningsdag varen, is het extra druk in de binnenstad en op de grachten. Hou hier dus rekening mee. Reserveer op tijd je boot. Kom ook op tijd naar de opstapplaats wanneer je gaat varen.

Tijdens Koningsdag zijn er een aantal activiteiten die je kunt doen in Amsterdam. Bezoek diverse vrijmarkten, geniet op het terras, ga naar een van de vele festivals of ga natuurlijk een boot huren en varen op de Amsterdamse grachten! Er is genoeg plek op de boot voor je hele familie, vriendengroep, studentenvereniging of collega’s. Oftewel, overal is het feest!

Een boot huren tijdens Koningsdag in Amsterdam komt met een aantal regels waar je je aan moet houden. Zo mag de boot of sloep niet langer zijn dan 10 meter (in een groot deel van de binnenstad). Ook is er een speciale vaarroute. Dit wijkt af van de gebruikelijke vaarroutes in Amsterdam naast Koningsdag. Je mag dus niet zelf bepalen hoe en waar je vaart. De speciale vaarregels zijn er om het waterverkeer in goede banen te leiden. Gelukkig is er een schipper aan boord die ervoor zorgt dat deze regels worden nageleefd. Zo kun jij de hele dag onderuit gezakt of dansend Koningsdag vieren.

Ja, dat kan. Kies je niet voor een drankarrangement waarbij je de hele dag onbeperkt kunt genieten van koude drankjes? Dan kun je deze ook zelf meenemen. Je mag ook eten meenemen op de boot.

Je kunt vanaf nu reserveren! Boek snel, want elk jaar zijn de boten voor Koningsdag in Amsterdam uitverkocht enkele weken van te voren. Hierbij geldt: liever te vroeg dan te laat.