Boot Huren Amsterdam

Prinsengrachtconcert 2023

Hou je van de openlucht, grachten en klassieke muziek? Dan is het Prinsengrachtconcert hét concert om dit jaar in je agenda te zetten. Het Prinsengrachtconcert is een concert voor de echter liefhebber van klassieke muziek dat als sinds 1981 jaarlijks in augustus wordt georganiseerd.

Het concert vindt, zoals de naam al doet aangeven, plaats op de Prinsengracht. Mocht je zelf niet fysiek bij het concert aanwezig kunnen zijn, maar wil je het toch graag zien? Geen nood. De AVRO Tros zendt het concert uit, zodat je lekker vanuit je woonkamer kunt kijken.

Data prinsengrachtconcert

Het prinsengrachtconcert vindt plaats op zaterdag 19 augustus 2023 op een ponton voor Hotel Pulitzer en is zonder ticket te bezoeken. Zoals de naam al aangeeft, vindt het concert plaats op de Prinsengracht, een prachtig stukje van Amsterdam met een rijke geschiedenis.

De Prinsengracht is maar liefst 3,2 kilometer lang en is de vierde gracht van de vier hoofdgrachten die bij de grachtengordel horen. Het concert is te bekijken vanuit bootjes in de Prinsengracht, maar natuurlijk vanaf de kade.

Hoogtepunten prinsengrachtconcert

Het Prinsengrachtconcert kent een aantal mooie hoogtepunten. In de laatste twee edities moesten we natuurlijk leven met de beperkende corona maatregelen en kon veel helaas niet doorgaan. In 2019 heeft de Finse topviolist Pekka Kuusisto met zijn vrienden van ensemble Camerata prachtige muziek van onder andere Bach, Schumann en Sibelius verzorgd.

In 2018 kwamen de Pianisten Lucas en Arthur Jussen langs die samen met sopraan Laetitia Gerards en violist Daniel Lozakovich een prachtig hoofdprogramma hebben verzorgd. De broers lieten zich die avond van hun beste kant zien en dit leidde tot een spectaculair concert.

In 2015 was het hoogtepunt van de avond ongetwijfeld het flamenco duet van Alexandre en Alberto en de bijzondere uitvoering van Edith Piaf’s “Padam Padam” door Juliette. Alexandere Tharaud was de pianist die in 2015 langskwam met zijn mede musici: zangeres Juliette, klarinettist Ronald Van Spaendock, flamenco zanger Alberto Garcia en celliste Harriet Krijgh. Zij speelde die avond de sterren van de hemel en hebben veel mensen een onvergetelijke avond bezorgd.

Kinderprinsengracht concert

Kinderprinsengrachtconcert plaats

Jonge musici in het zonnetje zetten is erg belangrijk. Zij vertegenwoordigen de toekomst van onze muziek. Om dit te stimuleren heeft stichting prinsengrachtconcert het Kinderprinsengrachtconcert in het leven geroepen. Dit concert vindt voor het officiële prinsengrachtconcert plaats. Tijdens dit concert treden 3 talentvolle kinderen op samen met bekende popartiesten.

De jonge muzikanten werden afgelopen jaar begeleid door het ensemble met o.a. leden van het Jeugdorkest Nederland onder leiding van Edwin Schimscheimer.

FAQ – Prinsengrachtconcert

Heb je vragen over het concert? Dan kun je deze natuurlijk altijd stellen op de website van het prinsengrachtconcert. De meest gestelde vragen hebben wij hieronder al voor je beantwoord.

Hoe laat begint het Prinsengrachtconcert?

Het Prinsengrachtconcert vindt plaats vanaf 20:00 uur.

Wie presenteert het Prinsengrachtconcert?

De vorige editie van het concert werd gepresenteerd door presentatrice Maria Fiselier. Wie het concert in 2023 gaat presenteren is nog niet bekend.

Is de koning bij het Prinsengrachtconcert?

Nee, de koning en koningin zijn niet aanwezig bij het Prinsengrachtconcert.

Mag je zelf eten en drinken meenemen naar het Prinsengrachtconcert?

Ja, dat mag. Er is geen catering aanwezig op het event zelf. Je mag dus zelf consumpties meenemen. Open vuur, zoals een bbq, is verboden.

Vergelijkbare artikelen