Boot Huren Amsterdam

Varen Volendam

Varen in Volendam is een unieke manier om de mooie stad te ervaren. Of je nu op zoek bent naar rust, avontuur of cultuur, er is voor ieder wat wils tijdens een vaartocht door de grachten en langs de kust.

 • Privé boten
 • Mooie vaarroutes
 • Ervaren schippers
 • Leuke arrangementen
Bekijk arrangementen
Bekijk onze boten

Huur een boot met de leukste arrangementen

We hebben de leukste arrangementen voor je samengesteld. Hieronder vind je al overzicht van de meest populaire uitjes, klik op het uitje voor meer informatie, foto’s en een prijsindicatie. Heb je speciale wensen? Wij helpen je graag met een bootuitje op maat.

BBQ boot volendam
€62.50
BBQ boot Volendam
BBQ pakket
Kok en schipper
Privé boot
Borrelboot Haarlem
€37.50
Borrelboot Volendam
Onbeperkt bier, wijn en fris
Privéboot met schipper
Bijzondere borrellocatie
Sushiboot Volendam
€Binnenkort
Sushiboot Volendam
Sushi box
Onbeperkt bier, wijn en fris
Lokale schipper
Lunch/brunch cruise Volendam
€42.50
Lunch/brunch cruise Volendam
1 luxe broodje p.p.
Onbeperkt bier, wijn en fris
Privéboot met schipper
Bekijk alle arrangementen

Hoe onze uitjes zijn? Hoor het van een ander!

Meer dan 50.000 tevreden locals, toeristen en bedrijven gingen je voor:

Bekijk boten in Volendam

Hein sloep Haarlem
Hein
€200 per uur
Sloep
Max. 35
Catering mogelijk

De lokale cultuur ervaren in Volendam

Tijdens een vaartocht in Volendam kun je niet alleen genieten van de prachtige omgeving, maar ook de lokale cultuur op unieke wijze beleven. Daarbij kun je lekker onderuit zakken op de boot en tot rust komen.

Doe mee met de traditionele klederdracht in Volendam

Tijdens een vaartocht in Volendam kun je deel uitmaken van de lokale cultuur door deel te nemen aan de traditionele kleding en zo een unieke ervaring op te doen.

De traditionele kleding van Volendam is gebaseerd op de kleding die vroeger werd gedragen door de vissers in de stad. De kleding was praktisch en duurzaam, en werd gedragen tijdens het werk op zee. Met de opkomst van toeristen in Volendam werd het steeds meer gebruikt als een manier om de lokale cultuur te tonen aan bezoekers.

Ga naar het Volendams museum

Het museum is een must-see tijdens een bezoek aan Volendam en biedt een unieke kijk in de rijke geschiedenis en cultuur van de stad. Het museum bevat een collectie van historische klederdrachten, foto’s, gereedschappen en andere voorwerpen die vertellen over het leven van de vissers en de ontwikkeling van de stad Volendam.

Bezoek de leukste attracties: Het dijkhuisje

Een van de leukste attracties in Volendam is het Dijkhuisje, een klein museum dat gewijd is aan de geschiedenis van de visserij in de stad en het leven aan de dijk.

Ontdek de haven van Volendam tijdens een boottocht

Geniet van een dagtocht met een arrangement

Tijdens een dagtocht met een arrangement in Volendam kun je genieten van alles wat de stad te bieden heeft, van lekker eten en drinken op de boot tot interessante bezienswaardigheden en activiteiten tijdens rondvaarten. We bieden verschillende boottochten. Zo zit er altijd wat bij wat je leuk vindt!

Vaar mee rond de oude havens

Tijdens een vaartocht rond de havens van Volendam kun je genieten van prachtige uitzichten, terwijl je leert over de rijke geschiedenis van de visserij in de stad.

Rondvaart boeken naar Marken

Een rondvaart naar Marken is een geweldige manier om de prachtige omgeving van Volendam te verkennen. Tijdens deze boottocht naar Marken kun je genieten van de mooie natuur en de historische bezienswaardigheden van Marken. Dit terwijl je leert over de rijke geschiedenis van deze unieke plaats. Marken is bekend om zijn unieke huisjes op palen, die werden gebouwd om te beschermen tegen het stijgende water van de Zuiderzee. Op naar Marken dus!

Kom aan boord van een rondvaartboot bij Bootuitjes

Bij Bootuitjes kun je gemakkelijk een rondvaartboot reserveren voor een onvergetelijke boottocht langs de prachtige kust van Volendam. Tijdens deze vaartocht kun je genieten van het prachtige uitzicht en leren over de rijke geschiedenis en cultuur van de stad, terwijl je geniet van de vaart op het water.

Rondleiding door een van onze schippers

Tijdens een rondleiding door een van onze schippers in Volendam kun je alles leren over de geschiedenis en cultuur van de stad aan boord van onze boot.

Onze schippers vertrekken vanuit de haven en nemen je mee op een interessante tocht langs de kust van Volendam, waarbij je kunt genieten van het prachtige uitzicht en interessante verhalen en anekdotes over de stad. Laat je meevoeren door onze ervaren schipper en ontdek alles wat Volendam te bieden heeft vanaf het water.

Een boot huren was nog nooit zo makkelijk

Bij Bootuitjes.nl regel je eenvoudig om te varen in Volendam. Kies een datum, arrangement en bel je leukste vrienden of collega’s voor een bootuitje dat je niet snel zal vergeten!

Boten bekijken
Arrangementen bekijken

Neem contact op

LOCATIE

Haven 15-19 | 1131 EP Volendam

CONTACTGEGEVENS

0854019073

Email : info@bootuitjes.nl

OPENINGSTIJDEN BOEKINGEN

 • Maandag 09:00-18:00
 • Dinsdag 09:00-18:00
 • Woensdag 09:00-18:00
 • Donderdag 09:00-18:00
 • Vrijdag 09:00-18:00
 • Zaterdag 10:00-18:00
 • Zondag 10:00-18:00

Veelgestelde vragen – FAQ

Een boot huren kan gemakkelijk en snel via de website. Stuur een aanvraag of bel of mail als je dat makkelijker vindt.0 Daarna sturen we je een offerte die je na akkoord direct online kunt betalen.

Nee, je hoeft zelf helemaal niets te doen en kunt je laten rondvaren door een lokale en ervaren schipper die alle geheimen van Volendam en omgeving kent.

Als je zeker wilt zijn van een boot kun je het beste wat verder van tevoren boeken, maar ook last minute boeken kan.

Jazeker! Ook tijdens populaire evenementen zoals de Volendamse kermis of tijdens koningsdag varen wij gewoon uit.

Een bemande boot huren in Volendam onder is al te boeken vanaf € 175,- per uur. Zo geniet jij en je gezelschap genieten op een luxe sloep zonder ergens aan te hoeven denken.

Nee. Op onze boten mag vanwege veiligheidsredenen niet worden gerookt.

Nee, zowel kleine groepen, als grotere gezelschappen kunnen bij ons een boot huren. We hebben boten voor groepsgroottes van 8 tot 150 personen. Groepen kleiner dan 8 personen raden we losse tickets aan, voor een grachtenrondvaart.

Alle hapjes en drankjes zijn uiteraard gekoeld.

Voor speciale wensen kun je altijd contact opnemen. We helpen graag mee het perfecte uitje te regelen.

In Volendam mogen we tot XX uur het water op.

Alle uitjes in de stad

Boot huren in een andere stad