Boot Huren Amsterdam

Wat te doen in Amsterdam

Beroemd om de bijzonder architectuur, de prachtige grachten en drukke nachtleven, is Amsterdam een van de populairste reisbestemmingen van Europa. Onze hoofdstad is de thuis van een groot aanbod aan attracties, zoals de wereldberoemde musea, parken, grachten rondvaarten en nog veel meer. Of je nou met de fiets de kleurrijke stad wil verkennen, met een boot de grachten ingaat, of het historische Anne Frank huis of Van Gogh museum gaat bezoeken het is allemaal mogelijk in Amsterdam. Deze gids laat je zien welke bucketlist items je kan afvinken in Amsterdam. 

1 Ontdek Amsterdams verborgen Begijnhof 

Begijnhof Amsterdam
Begijnhof

Er zijn een hoop foto waardige binnenplaatsen met schattige huisjes eromheen, in onze hoofdstad. Maar Begijnhof in het centrum van Amsterdam is wel een van de bekendste en zeker een plaats waard op jouw bucketlist. De binnenplaats is gebouwd in de 16e eeuw voor een groep gelovige vrouwen die begijnen werden genoemd. Bewonder de binnenplaats kleine paadjes en weggetjes die omringd zijn met de oudste huizen van Amsterdam. De enige houten huizen die nog overeind staan komen nog uit de 14e eeuw. Vergeet ook niet om de kleine Kapel te bezoeken!

2 Boek een privé boot met een eigen chef 

Privé boot varen in Amsterdam
Privé boot

De grachten van Amsterdam zou op iedereens bucketlist moeten staan. Mensen die voor de eerste keer gaan, maar ook als je Amsterdam al vaker hebt gezien is het een unieke manier om de stad te zien. In plaats van een grachten tour met een grote groep andere mensen, kun je een eigen boot huren met je eigen chef. Een bijzondere en unieke ervaring met een meer intieme perspectief. 

3 Neem je kinderen mee naar het Nemo wetenschapsmuseum

Nemo in de avond
Nemo wetenschapsmuseum

Reizigers die Amsterdam bezoeken met kinderen zullen blij zijn om te horen dat de stad ook veel familie vriendelijke attracties heeft, en het Nemo wetenschapsmuseum is er een van. Het museum is in het gebouw in de vorm van een schip recht aan de haven. Het wetenschapsmuseum zal je kinderen een aantal uren bezig houden, terwijl ze alles leren over de wetenschap en hoe deze in de loop van de jaren is veranderd. Nadat je het allemaal heb gezien, neem dan een kijkje bij het dakterras met spectaculaire uitzichten over Amsterdam. 

4 bezoek Amsterdams 400 jaar oude tuin

Hortus Amsterdam
Botanische tuin

Dit is er een voor de natuurliefhebbers. Geen trip naar Amsterdam is compleet zonder een bezoekje aan de Hortus Botanicus, een van de werelds oudste botanische tuin. Ook deze attractie verdient een plaats op de bucketlist. Deze tuin was opgericht in de 17e eeuw, en was bedoeld als een kleine kruidentuin voor lokale apotheken. Nu is Hortus Botanicus het thuis voor meer dan 6.000 tropische planten en bomen, met een prachtige vlinder tuin. Wanneer je zin hebt in een drankje en een snack, bezoek de bijzondere The Orangery café. 

5 Ervaar een gratis concert in het Koninklijk concertgebouw in Amsterdam

Prachtige muziek op een bijzondere locatie en dan ook nog eens gratis? Het is mogelijk in het Koninklijk concertgebouw in Amsterdam. De concertzaal, op het Museumplein, is een van de beste muziek hallen in de wereld die elk jaar weer duizenden toeristen trekt. De hoofdhal is beroemd om de geweldige akoestiek, terwijl de verwonderlijke recital hall voor de gratis lunchtijd concerten op woensdag. Voor de avondconcerten in de hoofdhal zijn er geen tickets nodig. Maar wees op tijd want als de tickets op zijn heb je pech. Tours met gids zijn mogelijk op zondag, maandag, woensdag en vrijdags. 

6 Bezoek de Heineken experience in Amsterdam 

De Heineken experience zou op elke bier liefhebbers bucketlist moeten staan. Heineken is een van de bekendste biermerken in de wereld, in Amsterdam kun je een tour boeken van de voorzieningen van Heineken. Je krijgt het brouwproces te zien, maar ook de marketing van het bedrijf en je mag wat biertjes uitproberen natuurlijk.  Je kan ook je eigen Heineken label maken voor een bierflesje. Achteraf kun je uitrusten in de bijzondere lounge, met bierflesjes en blikken als decoratie. 

7 Bekijk de zonsondergang op de Amsterdamse grachten 

Zonsondergang Amsterdamse grachten
Zonsondergang Grachten Amsterdam

De zonsondergang over de prachtige Amsterdamse grachten bekijken is een must have ervaring voor iedereen in Nederland. En hoe bijzonder zou het zijn als je de zonsondergang kan bewonderen op een luxe privé boot met een drankje, met eigen kapitein. Deze tours kun je in Amsterdam boeken en dit hoeft niet eens veel geld te kosten! Het wordt hoe dan ook een onvergetelijke ervaring. 

8 Pak een film bij de EYE-film museum 

Filmliefhebbers die een film willen bekijken in een unieke setting tijdens je bezoek in Amsterdam, zullen van deze bucketlist item genieten. De EYE-film museum heeft een uitgebreid aanbod van Nederlandse en internationale films, binnen een bijzonder ruimteschip gevormd gebouw bij het hoofd Waterfront. Het museum zelf heeft vier verschillende tentoonstellingen. Op de eerste verdieping is er een focus op de visueel art e op de tweede verdieping krijg je een presentatie over de geschiedenis van films. Er is ook een restaurant op de locatie, met een prachtige waterkant setting. 

Eye Amsterdam
Photo by Frans Ruiter on Unsplash

9 Verken de Amsterdams Municipale museum 

Het stedelijke museum is het thuis van een van de meest bijzondere moderne kunst collecties, dus het is geen verrassing dat het Municipal museum vaak wordt bezocht door een grote groep lokalen en toeristen over de hele wereld. Verwacht 19e en 20e -eeuwse schilderijen te zien van Nederlandse en Duitse, inclusief de werken van Van Doesburg, Mondriaan en Rietveld.  Hier vind je ook de beste voorbeelden van Pop kunst in het Stedelijke museum inclusief de werken van Andy Warhol en Resenquist. Tours met een gids en familie portretten zijn ook mogelijk. 

10 Ga op een grachtengrondvaart 

Grachten Amsterdam
Grachten Amsterdam

Een grachtenrondvaart is een van de beste manieren om Amsterdam te ontdekken en de stad op een andere manier te ervaren. Van de wonderbare architectuur in de stad tot de rust van het lopen in de stad en de beste attracties van de stad te verkennen vanaf het water. Er is veel om naar uit te kijken tijdens een rondvaart. Er zijn veel keuzes in de verschillende rondvaarten, een romantische boottocht of een familie vriendelijke trips of een eco-bewuste grachten tour. 

11 Zie het Anne Frank huis 

Het Anne Frank Huis
Anne Frank huis

Het Anne Frank huis op de Prinsengracht is zonder twijfel een van de meest bezochte attracties in de Amsterdam. Hier in Nederland hebben we allemaal wel eens gehoord over het jonge joodse meisje die zich verborg in een huis in Amsterdam voor de Nazi’s in de 2e wereldoorlog. Haar dagboek is het meest vertaalde Nederlandse boek en geeft een bijzonder inzicht in deze verschrikkelijke periode in de geschiedenis. Deze attractie hoort op iedere bucketlist te staan. Het huis is nu een museum met verschillende items zoals het originele dagboek, foto’s en andere spullen die van de familie waren. Hou wel in gedachten dat het huis heel populair is en dat er vaak lange rijen staan voor het huis, je kan ook tickets online bestellen maar doe dit dan wel een aantal weken van tevoren.

12 Huur een fiets in Amsterdam 

Fietsen in Amsterdam
Fietsen Amsterdam

Fietsen is voor ons niets nieuws, maar fietsen in onze eigen hoofdstad zal voor velen toch een unieke ervaring zijn en zou op elke Nederlander op de bucketlist horen. Ook al ben je niet gewend om te fietsen in grote steden zal het geen probleem zijn. Onze hoofdstad is goed ingericht voor de fietsers en hierdoor is het een makkelijke en snelle manier om een groot deel te zien van de stad. Een fiets huren is heel makkelijk, er zit wel een fietshuur winkel om elke hoek van de straat. Maar je wil er natuurlijk niet uitzien als een toerist in je eigen hoofdstad, maak je geen zorgen er zijn veel winkels met fietsen die er niet anders uitzien dan de fietsen die je thuis hebt staan!

13 De Dam 

Lang geleden in de middeleeuwen werd de Dam gebruikt als de stads centrale markt en om te protesteren met studenten tijdens de Vietnamoorlog in de 70e jaren. Vandaag de dag is het de hoofdmarkt van onze hoofdstad en is omringd door vele grote attracties zoals de koninklijk paleis, het nationale museum, de Nieuwe Kerk. Maar het bekende Madame Tussauds wax museum is hier te vinden, samen met vele gezellige bars en cafés. 

14 Ruik de bloemen op de Bloemenmarkt 

Bloemenmarkt dingen te doen Amsterdam
Photo by Clayton Fidelis on Unsplash

Een regenboog aan kleuren staat te wachten op het populaire Amsterdamse markt, ook bekend als de Bloemenmarkt. Geplaatst op de Singelgrachten op verschillende boothuizen, is de Bloemenmarkt een drijvende markt, waar bezoekers een groot aanbod van zonnebloemen, rozen, tulpen, dianthus en nog veel meer kunnen bewonderen. Hier kun je ook een leuk souvenirtje scoren. Om de bloemen het verst te bewonderen, moet je vroeg in de ochtend gaan. 

15 Ontdek de kunst in het Rembrandthuis museum 

Rembrandthuis
Rembrandthuis

Amsterdam is het thuis voor vele wereldbekende museums en het Rembrandthuis is er een van. Het museum is geplaatst in het huis waar de bekende Nederlandse schilder Rembrandt ooit leefde en schilderde van 1639 tot 1656, dit bijzondere museum laat een aantal van zijn beste kunstwerken zien. Van Rembrandts sketches van vele prints, zullen bezoekers langs vele tijdloze kunstwerken komen. Een interessant feitje is dat Rembrandt een hoge lening moet afsluiten om het huis te kopen, omdat hij het meeste van zijn geld uitgaf aan antiek, schilderijen en zeldzaamheden. 

16 Bewonder de kunstwerken in het Civic guard galerij. 

Deze is er ook een voor de kunstliefhebbers! Wanneer je nog meer kunst wil bewonderen in Amsterdam is het een goed idee om langs het civic guard museum te gaan. Hier zie je enorme schilderijen van de civic guards in de gouden eeuw. Een deel van het museum bestaat ook uit portretten van andere beroemdheden zoals voetballers, boxers, ballet dansers en nog veel meer. Er is ook een mega houten figuur van Goliath te zien aan het einde van het einde van de galerij. En als dit je nog niet overtuigd hebt is het oog goed om te weten dat het museum gratis is te bezoeken is!

17 Verdwaal in het Vondelpark  

Vondelpark
Photo by Hung Tran on Unsplash

Oké, je zal waarschijnlijk niet verdwalen, maar het Vondelpark is zeker wel een must-visit locatie in Amsterdam en iedereen zou hier wel een kijkje moeten nemen. Het is de stads meest bezochte park en niet zonder reden. Het park heeft vele fotowaardige gazons, vijvers, rozentuin en heeft een open theater in de zomer. Dus alles wat je nodig hebt voor een heerlijke dag. Ideaal voor wandelingen en fietsen, het park is ook de thuis voor vele schattige restaurants en bars zoals het Blauwe theehuis, café Vertigo en Vondelpark3 waar je tot rust kan komen met een drankje en een hapje. Families met kinderen kunnen het Vondelpark ’s Kinderkookkafe bezoeken, waar de kinderen hun kook skills kunnen oefenen onder begeleiding.  

18 Bezoek de beroemde wallen (red light district) 

Red Light districs Amsterdam
Photo by Gio Mikava on Unsplash

Een van de reden waarom Amsterdam zo bekend is in heel de wereld is toch wel de wallen. Een unieke plek voor Nederlanders en de rest van de wereld. En zonder deze plek te bezoeken heb je Amsterdam nog niet echt ervaren. De wallen is vol met seks shops, peepshows en bordelen. Maar tegelijk is er ook 24 uur per dag beveiliging en een strikte ban van foto’s van de seks werksters en alles wordt goed in de gaten gehouden. Ook zijn er vele bars en coffeeshops en is het een van de populairste plekken om s’ avonds rond te hangen. Er zijn ook vele tours die je rondleiden door deze unieke plaats. 

19 Heb plezier op het Leidseplein

Het Leidseplein
Photo by Luca Lago on Unsplash

Vol met theaters, disco’s, bars, restaurants en bioscopen in Amsterdams centrale plein waar de lokale bevolking en de toeristen samenkomen voor vele attracties en activiteiten. Of je nou een live muziek show wil zien in De Melkweg, een neorenaissance wil bewonderen in het Stadsschouwburg of een drankje wil doen bij het populaire Bulldog er zijn opties genoeg om een goede tijd te beleven in dit centrale deel van Amsterdam. 

20 Stil je honger in de foodhallen 

Foodhallen Amsterdam
Foodhallen Amsterdam

Geplaatst in het oude tramstation in het klassieke oude westen buurt, is het overdekte foodhallen te vinden waar zelfs de moeilijkste eter zijn honger kan stillen. Ervaar de gezellige sfeer en kies tussen het lokale en internationale eten, zoals verse oesters, haringen, Vietnamese zomer rollen, oven pizza’s, Oosterse BBQ en nog veel meer. Voor de beste uitzichten en foto’s in de foodhallen moet je naar de galerij. Dus in conclusie is de foodhallen een goede plek om rond te hangen in het weekend met een groot diverse aanbod van hoge kwaliteit eten van over heel de wereld. 

21 Bezoek Amsterdams culturele hub, Westergasfabriek

Westergasfabriek Amsterdam wat te doen
Westergasfabriek

Westergasfabriek is een groep van oude industriële gebouwen, aan de rand van het populaire Westerpark. Nu is het een culturele hub met vele kunstwerken en tentoonstellingen, een coffee rooster, een arthouse bioscoop en een minibrouwerij. Westergasfabriek is een perfecte plaats om een pauze te nemen van alle drukke straten in het drukke Amsterdam, met veel alternatieve bezoekers. Het is ook het thuis van een Arcade paradijs waar bezoekers alle oude video spellen kunnen spelen uit de jaren 90. 

22 Neem je kinderen mee naar de Artis dierentuin

Artis ZOO
Artis Zoo

Artis is een van de oudste dierentuinen in heel Europa en is een goede plek om met je familie de dag door te brengen. Een groot aanbod aan dieren kan hier gevonden worden zoals olifanten, grote katten, apen, giraffen, kaaimannen en hagedissen. Ook gevaarlijke roofdieren zoals panters, lynxen, wolven noemen Artis hun thuis. Ook is er een indrukwekkend aquarium, een microbe museum en een planetarium. Er zijn ook special tours en shows mogelijk. 

23 Test je onderhandeling skills op de Albert Cuyp markt 

Albert Cuijp markt
Photo by Leandro Pereira on Unsplash

De Albert Cuyp markt is te vinden in het hart van De Pijp buurt en is een perfecte plek om met de lokale Amsterdammers rond te hangen en je onderhandeling skills te testen. De markt heeft meer dan 160 kraampjes, waar je allerlei spullen kan kopen zoals kleren, souvenirs, huishoudelijke spullen en eten zoals kip, vis, groenten en fruit. Het is moeilijk om hier niets vinden wat je leuk vindt. 

24 Ervaar de Amsterdamse creatieve spirit op de NSDM werf

De NSDM werf is een oude scheepswerf die is omgetoverd tot een culturele hotspot voor lokalen en reizigers. Hier vind je een kunstzinnige en relaxte sfeer, makkelijk te bereiken met een veerboot en biedt een groot aanbod van bars, restaurants en vele evenementen. Geniet van de strandbars, ervaar Europa’s grootste vlooienmarkt of zie de lokale tentoonstellingen. NSDM werf is een unieke ervaring in de drukke hoofdstad en is een item voor ieders bucketlist. 

25 Een dagje naar het Van Gogh museum 

Van Gogh museum
Photo by Frans Ruiter on Unsplash

Geen bucketlist lijst in Amsterdam compleet zonder een bezoek aan het Van Gogh Museum in Amsterdam. Het museum is toegewijd aan de werken van de Nederlandse artiest en heeft een tentoonstelling van meer dan 200 schilderijen en 500 tekeningen van Van Gogh. Je kan hier de bekende zonnebloemen en aardappel eters bewonderen. Je vindt het Van Gogh Museum om de hoek van het Rijksmuseum. 

26 Een gids tour van het koninklijk paleis 

Koninklijk paleis Amsterdam
Photo by Frans Ruiter on Unsplash

Amsterdams koninklijk paleis is een van de Konings woningen en is een van de mooiste paleizen in heel Nederland. Een goede reden voor iedereen om het paleis te bezoeken. Ook al is de buitenkant te omschrijven als klassiek, is de binnenkant met prachtige gedecoreerde appartementen, marbel standbeelden en plafond schilderijen van artiesten als Ferdinand bol en Govert Flinck iets bijzonder unieks. Een aantal andere attracties binnen het paleis zijn de Council hal wat een van Europa’s mooiste staten kamer is, Stads schatten kamer met een fantastische marbel kachel en de hal van Aldermen waar je de schilderijen van Bol en Flinck gevonden kunnen worden. 

27 Geniet van de natuur in het Amsterdamse bos 

Amsterdams bos
Amsterdamse bos

Wanneer je moe bent geworden van de attracties in het stadscentrum en je wil graag uit de drukte komen, is het een goed idee om naar het Amsterdamse Bos te gaan. Hier vindt je vele relaxte jogging en fietspaden, net zoals de kleine zwembaden en kleine schattige picknickplaatsen. Iets wat zeker niet kan missen is de Wetlands Kano Safari waar je de vogels en water leven van dicht bij kan ervaren. 

28 Voel het unieke van MOCO’s

MOCO museum
Photo by Itay Libenson on Unsplash

Het moderne hedendaagse museum is beter bekend als het MOCO-museum. Dit is een van Amsterdams beste moderne museum. Er wordt gefocust op het leven en kunstwerken van artiesten zoals Jean-Michel Basquiat, Damien Hirst, Andy Warhol, en Keith Haring. MOCO staat in het teken van tentoonstellingen in de 20e en 21e eeuw. Naast de permanente tentoonstellingen op de eerste verdieping, zijn er ook bijzondere tijdelijk tentoonstellingen de moeite waard.

Vergelijkbare artikelen