Sushi boot Amsterdam
Sushi boot Amsterdam
De Sushiboot Amsterdam vaart over de grachten terwijl je geniet van de Japanse lekkernij. Een uitje op het water is dus niet alleen heel erg leuk, maar ook heel erg lekker!
Eigenschappen van de Sushi boot Amsterdam
10+
1.5 uur
Luxe boot
Inclusief en optioneel
Inclusief
Overheerlijkse Sushi
Privéboot
Schipper
Optioneel
Extra vaaruur
Onbeperkt bier, wijn en fris
Uitbreiding huidige pakket
Geniet van de lekkerste sushi op de Amsterdamse grachten
Japanse sushi is niet meer uit ons culinaire adresboek weg te denken. Was het een aantal jaar geleden nog een bijzonder gerecht, tegenwoordig heeft iedereen weleens sushi gegeten. De publieksfavorieten met rijst, zeewier vis en/of schaaldieren of de westerse varianten met vlees en sauzen, wij serveren verschillende soorten sushi op onze boot. Denk hierbij onder andere aan rollen met Ebi (garnalen), Ika (inktvis), Kani (krab), Maguro (tonijn), Sake (zalm), Saba (makreel) of Unagi (paling).
Kom aan boord en beslis samen met jouw privéschipper welke van onze mooie routes jullie gaan bevaren. Tijdens dit uitje vloeit de sojasaus rijkelijk terwijl jullie gezellig bijkletsen op dit drijvende privérestaurant. Kun je niet zo goed met stokjes eten? Geen probleem, officieel mag je sushi prima met je handen eten. En nu er verder toch niemand dan je eigen gezelschap bij is, kun jij gewoon van je sushi genieten zoals jij wilt.
Wat zit er bij de sushiboot Amsterdam inbegrepen?
Als je de Sushiboot boekt krijg je altijd een privéboot met schipper tot je beschikking. Boek al een sloep of salonboot met een gezelschap van 10 personen. De boot is 2 uur lang jouw privérestaurant op het water. Gelukkig hoeft dit allemaal helemaal niet duur te zijn. Je boekt de Sushi Boot Amsterdam al vanaf 34 euro per persoon!
Maak indruk op je vrienden en collega’s met deze leuke Sushi weetjes
Er zijn grofweg twee soorten Sushi. Ten eerste de Nigiri. Bij Nigiri wordt de Sushirijst zorgvuldig met de hand gevormd tot hapklare bites. Vervolgens wordt er een dun lapje rauwe vis op de rijsthapjes gelegd. Zo simpel is het, maar het is verheven tot een ware kunst. Naast Nigiri wordt er ook veel Maki gegeten. Bij Maki wordt de rijst, vis en/of groente opgerold in een stukje Nori. Nori is gedroogd zeewier met een subtiele hartige smaak. De rolletjes worden verdeeld in stukjes van een paar centimeter. Heerlijk!
Kun jij eten met stokjes?
Kun jij eten met stokjes? In Japan heten ze Hashi, de kenmerkende stokjes gemaakt van bamboe waarmee je netjes met Ă©Ă©n hand kunt eten. Het eten met stokjes is nog best een kunst. Hier alvast wat tips om je Sushimaaltijd niet te klungelig te beginnen.
- Soms zitten de stokjes nog aan elkaar vast, haal ze voorzichtig los.
- Leg het eerste stokje in de holte tussen je wijsvinger en duim.
- Laat het stokje rusten op je ringvinger.
- Klem het tweede stokje rustig tussen de toppen van je wijsvinger en duim.
- Let op: het eerste stokje blijft altijd op zijn plaats, het tweede stokje beweegt.
- Pak nu voorzichtig de lekkerste Sushi die je kunt vinden en het genieten kan beginnen!
Lukt het niet? Geen probleem! Sushi mag je ook gewoon met je handen eten, wel zo makkelijk! Wij hebben verschillende soorten Sushi in ons assortiment. Zo kun je kiezen voor Ebi (garnalen), Ika (inktvis), Kani (krab), Maguro (tonijn), Sake (zalm), Saba (makreel) of Unagi (paling). Maak je geen zorgen, dit hoef je niet te onthouden, we hebben namelijk nog veel meer!