Uitjes Amsterdam 1

Uitjes Amsterdam

In dit artikel nemen we je graag mee met de leukste uitjes in Amsterdam. Van het bezoeken van museums tot een stadswandeling maken en shoppen. Of varen door de Amsterdamse grachten. Lees verder wat Bootuitjes voor uitjes te bieden heeft in Amsterdam en hoe een perfecte dag in Amsterdam eruit ziet.

Uitjes Amsterdam, tips voor het leukste dagje uit.

Wanneer jij op zoek bent naar een plek vol bijzondere en leuke activiteiten, dan ben je in Amsterdam aan het juiste adres. Of je nu een gezellige vriendinnenmiddag hebt, bezoek vanuit het buitenland wat van Nederland wil laten zien of een bedrijfsfeest of vrijgezellenfeest hebt, het aanbod uitjes in Amsterdam is eindeloos.

De leukste manier om Amsterdam te beleven is natuurlijk vanaf het water. Maar wees gerust, het ideale uitje naar Amsterdam omvat veel meer dan varen.

De 10 leukste uitjes in Amsterdam

Een leuk uitje begint natuurlijk bij het kennen van je groep. Met wie ben je en wat zijn jullie interesses? Een vrijgezellenfeest in Amsterdam ziet er natuurlijk heel anders uit dan een bedrijfsfeest, en een middag met vriendinnen vraagt ook een andere invulling dan de jaarlijkse familiedag.

Toch zijn er een aantal must-do’s wanneer je onze hoofdstad aandoet. Vergeet dus zeker deze activiteiten niet wanneer jij je uitje in Amsterdam organiseert:

1. Bezoek een lokale brouwerij.

Onze hoofdstad heeft veel lokale brouwerijen, iedereen kent natuurlijk de Heineken experience, maar er zijn ook een aantal kleinere en rustige brouwerijen in de stad te vinden. Denk bijvoorbeeld aan Brouwerij Troost, in het Westerpark.

Heineken Amsterdam

2. Ontdek de bijzondere musea.

Iedereen kent de grote musea van deze stad, maar Amsterdam heeft nog veel meer te bieden. De stad zit vol met bijzondere niche musea zoals het Tassenmuseum, Sexmuseum, Het Kattenkabinet, Het Schelpenmuseum, Het Woonbootmuseum en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Afhankelijk van je gezelschap is er vast een bijzonder museum dat past binnen jullie dagbesteding!

Museum Amsterdam Rijksmuseum

3. Beleef Amsterdam vanaf het water.

Of je er nu al honderd keer geweest bent of de stad voor het eerst ziet: varend op het water is een van de beste manieren om Amsterdam echt eens goed te bekijken. Dobber door de binnenstad en ontdek de mooie gevels en verborgen geheimen die alleen vanaf het water echt goed te zien zijn. Dit kan je doen door een boot te huren of mee te gaan op een grachten rondvaart.

4. Maak een stadswandeling.

Of je nu houdt van shoppen, architectuur of bijzonder eten, de stad staat vol met leuke plekjes voor iedereen. Door een stadswandeling te organiseren ontdek je een stadsdeel op unieke wijze en kun je verschillende interesses binnen een groep met elkaar combineren. Als je wat meer de natuur in wil, kan dat natuurlijk ook. Ga dan naar een van de parken in de stad.

Amsterdam van bovenaf

5. Ga naar de markt!

Amsterdam heeft ontzettend veel leuke markten. Van biologische markten vol met het lekkerste eten tot bijzondere tweedehandsmarkten, er is een markt voor iedereen. De Albert Cuyp is natuurlijk altijd een winnaar, maar check zeker of er misschien nog een andere, bijzondere, markt is wanneer je de stad bezoekt.

6. Bewonder Artis zoo.

Dit is vooral gezellig met de kids. Midden in onze hoofdstad bevind zich het bekende Artis dierentuin. Artis is de oudste dierentuin van Nederland en is de thuis voor vele exotische en bijzondere dieren van over heel de wereld.

7. Bezoek een evenement.

Er zijn vele gave evenementen in Amsterdam, in elk seizoen! Denk aan het prachtige light festival in de winter, het Sail event in de zomer en koningsdag in de lente. Deze events zijn te voet te beleven of met een bootje in de grachten. Hou er wel rekening mee dat dit drukke dagen zijn, zorg dan ook dat je dit ver van tevoren regelt.

8. Ervaar het nachtleven.

Deze is eigenlijk voor na je uitje in Amsterdam, maar het nachtleven van Amsterdam is wereldberoemd en niet zonder reden. De stad staat vol met bijzondere clubs van een hoog niveau. Zeker de moeite waard!

9. Ga shoppen.

Amsterdam zit boordevol leuke en bijzondere winkeltjes, waar iedere fashionista een hogere hartslag van krijgt. Voor iedere style en budget is er iets te vinden in onze hoofdstad.

10. Uitje naar de Foodhallen.

De Foodhallen is een grote ruimte met een vele kraampjes die diverse  gerechten verkopen van verschillende keukens. Hier kan je alles proberen! Iedereen kiest wat hij of zij lekker vindt en daarna ga je gezamenlijk zitten. Zeker een van de lekkerste must-do’s in Amsterdam.

Groep jonge mensen varend tijdens een borrelboot uitje

Wat bootuitjes je kan bieden

We zeiden het al eerder, een van de leukste manieren om de stad de verkennen is vanaf het water. Dat is dan ook precies waar wij van Bootuitjes jouw uitje in Amsterdam nog beter kunnen maken. Wij hebben de leukste bootuitjes van de stad allemaal hier op onze website. Staat wat jij wil er niet helemaal tussen? Geen probleem, wij kunnen ook arrangementen op maat verzorgen. Laat ons weten wat jij nodig hebt voor een onvergetelijk uitje en wij denken graag mee hoe we dit kunnen realiseren.

Populaire boot uitjes zijn bijvoorbeeld:

  • De BBQ Boot. Kom aan boord van jouw varende BBQ, weer of geen weer – bij ons gaat het vlees (of vega vervanger) er altijd op! Door ons breed aanbod van verschillende type boten kunnen we zowel (semi)overdekt als open varen, dit zorgt ervoor dat oer-Hollands weer je dag niet in het water laat vallen!
  • De Magic Mike Boot. De top-favoriet als het aankomt op vrijgezellenfeesten. Vaar met je vriendinnen een rondje door Amsterdam terwijl een hele spannende passagier ervoor zorgt dat de temperaturen stevig oplopen.
  • High Tea op het water. Favoriet bij vriendinnen en families, onder het genot van een high tea op het water gezellig bijkletsen!
  • De Borrelboot. Wie houdt er niet van een goede borrel? Tijdens dit arrangement kunnen jij en je gezelschap genieten van een open bar terwijl jullie door de grachten varen. Het leukste uitje in Amsterdam!

Behalve deze toppers hebben we nog veel meer. Blader door ons aanbod bootuitjes en organiseer vandaag nog een spetterend uitje.


Varen tijdens zonsondergang op de grachten

Een perfecte dag in Amsterdam

Ben jij klaar om een geweldig uitje in Amsterdam te organiseren? Dan willen we je graag nog vijf tips voor een onvergetelijke dag geven.

1. Beslis welke stadsdelen je wilt ontdekken tijdens je uitje.

Binnen Amsterdam kun je bijna alles te voet doen, hierdoor komen veel groepen op de bonnefooi naar onze hoofdstad. Zonde! Want door lange wachttijden bij topattracties, evenementen en toch iets langere afstanden dan verwacht, hebben veel groepen dan niet de ervaring die ze verwachtten. Probeer daarom te beslissen wat je wilt ontdekken in de stad en kies vervolgens welk stadsdeel daarbij past. Heb je nog tijd over? Mooi! Dan kun je nog wat anders ontdekken.

2. Laagjes, laagjes en nog eens laagjes

Dit heeft natuurlijk niet alleen met Amsterdam te maken, maar het blijft Nederland. Dit betekent dat het ’s ochtends kan regenen en je ’s middags lekker op een terras kan zitten in de volle zon. Bereid je hier op voor door je in verschillende laagjes te kleden. Zo kun je volop van de stad genieten!

3. Reserveer van tevoren je restaurants

Wanneer je met een grote groep bent zijn er altijd restaurants die je er wel even tussen kunnen piepen, maar waarom zou je dat risico lopen? Als je weet in welke stadsdelen jij je tijd gaat doorbrengen, kun je direct een leuk restaurant uitzoeken. Wil je echt iets bijzonders? Dan kun je natuurlijk ook voor een van onze arrangementen op het water gaan!

4. Koop kaartjes of time slots voor musea

De meeste grote musea in Amsterdam bieden voorverkoop van tickets of specifieke tijden aan. Dit zorgt ervoor dat je minder lang staat te wachten en dat je dus meer op een dag kunt doen. Maak het meeste van je uitje in Amsterdam en boek die tickets dus van tevoren!

5. Check de evenementenagenda

Er is altijd wel wat aan de gang in onze hoofdstad. Dat kan zowel positief als negatief uitvallen voor jouw uitje, dus check zeker de evenementenagenda voordat je jouw dagje Amsterdam definitief boekt! En wees er op tijd bij, evenementen in Amsterdam zijn heel populair. Dus boek de tickets ruim van te voren voor jouw uitje in Amsterdam.