Boot Huren Amsterdam

19 Bedrijfsuitje tips die je niet mag missen.

Een bedrijfsuitje organiseren is lastig, je moet met veel rekening houden. Waardoor je makkelijk iets over het hoofd ziet. Hieronder hebben we de 19 belangrijkste tips genoteerd, zodat je niks mist.

1. Kies de juiste locatie

De locatie heeft veel invloed op je uitje. Kies een uitje waar iedereen kan komen, waar genoeg te doen is en wat past bij je budget. Een bedrijfsuitje op kantoor kan veel geld schelen, maar de activiteiten zijn lastiger. In Amsterdam is veel te doen, maar liggen de kosten ook hoger.

2. Plan ruim van tevoren

Het plannen van een bedrijfsuitje vergt tijd. Zorg ervoor dat je ruim van tevoren begint, zodat iedereen de datum kan reserveren en je de beste opties kunt vinden. Activiteiten kunnen snel volgeboekt zijn, door op tijd te beginnen heb je meer keuze.

Teambuilding uitje, iedereen in het zelfde shirt maken een plan

3. Bevorder teambuilding

Kies activiteiten die de samenwerking en teamgeest stimuleren. Dit versterkt de relaties binnen je team. Bijvoorbeeld een citygame, dinnergame, bootcamp of escaperoom.

4. Hou rekening met het gezelschap

Hou rekening met de wensen van je gezelschap. Als veel mensen een fysieke beperking hebben, ga dan geen actief uitje doen. Dan kun je beter een rustig uitje kiezen, zoals een rondvaart. Zijn mensen creatief, ga dan voor een workshop.

5. Communiceer duidelijk

Zorg voor heldere communicatie over de datum, tijd en locatie van het uitje om verwarring te voorkomen. Je kunt de informatie mailen, je kunt uitnodigingen sturen en/of een melding maken tijdens een vergadering.

shutterstock 2281411823

6. Rekening houden met dieetwensen

Zorg ervoor dat je rekening houdt met eventuele dieetwensen of allergieën van deelnemers bij het plannen van maaltijden. Geef het ook aan op tijd aan bij het restaurant of activiteit.

7. Gebruik een ijsbreker

Begin met een leuke ijsbreker om het team op zijn gemak te stellen en de interactie te bevorderen. Bijvoorbeeld een slideshow met foto’s, een quiz, een grappige speech of bij een groot bedrijf een groepsverdeling.

8. Houd je aan het budget

Stel een budget op die is goedgekeurd door het bedrijf. Zorg dat je realistisch gaat plannen. Bij een laag budget kun je niet een heel weekend weg of een luxe diner organiseren. Kijk of je de kosten lager krijgt, omdat je met een grote groep bent.

shutterstock 1516740629

9. Regelen van vervoer

Als het uitje op een andere locatie plaatsvindt, regel dan vervoer om de deelnemers daar naartoe te brengen. Doe dit ruim van tevoren. Als er gedronken wordt, hou er dan rekening mee dat er vervoer nodig is of openbaar vervoer in de buurt.

10. Verkrijg de juiste vergunningen

Controleer of er vergunningen nodig zijn voor bepaalde activiteiten of locaties en zorg ervoor dat je deze op tijd verkrijgt.

11. Overweeg een professionele fotograaf

Huur indien mogelijk een professionele fotograaf in om waardevolle herinneringen aan het uitje vast te leggen.

Is een bedrijfsuitje verplicht?

12. Tijd voor ontspanning en interactie

Plan momenten voor ontspanning en informele interactie om de teamband te versterken.

13. Denk aan de veiligheid

Veiligheid staat voorop. Zorg ervoor dat alle activiteiten en locaties veilig zijn voor de deelnemers.

14. Wees flexibel met het schema

Houd rekening met onverwachte gebeurtenissen en pas het schema indien nodig aan voor een soepel verloop van het uitje.

15. Team T-shirts en accessoires

Overweeg het dragen van bijpassende team T-shirts of accessoires om een gevoel van eenheid te creëren tijdens het uitje. Dit zorgt voor een leuke en herkenbare sfeer.

shutterstock 1670991904

16. Inclusiviteit

Zorg ervoor dat het bedrijfsuitje toegankelijk is voor alle teamleden, inclusief mensen met verschillende fysieke mogelijkheden en culturele achtergronden. Denk aan diversiteit.

17. Bedrijfspresentaties delen

Geef teamleden de kans om hun successen en ideeën te delen via korte bedrijfspresentaties tijdens het uitje. Dit kan de betrokkenheid vergroten en nieuwe inzichten opleveren.

18. Prijsuitreiking aan het einde

Sluit het bedrijfsuitje af met een prijsuitreiking om de prestaties en bijdragen van teamleden te erkennen. Dit motiveert en versterkt de waardering binnen het team.

19. Vraag om feedback

Na afloop van het uitje, vraag de deelnemers om feedback om toekomstige uitjes te verbeteren.

Vergelijkbare artikelen