Boot Huren Amsterdam

Is een bedrijfsuitje verplicht?

Bedrijfsuitjes zijn uitstapjes die je met je collega’s maakt, meestal om beter met elkaar te leren samenwerken. Maar kun je verplicht worden om mee te gaan, ook als je dat niet wilt?

Tijdens werktijd

Als het uitje tijdens je werktijd valt, dan mag je werkgever meestal bepalen dat je mee moet doen. Maar ze moeten wel rekening houden met jouw rechten en situatie.

Buiten werktijd

Als het uitje buiten werktijd is, dan is het meestal jouw eigen vrije tijd. Je werkgever mag je dan niet zomaar dwingen om mee te gaan. Tenzij er een hele goede reden is en je vrijwillig wilt gaan.

Het belangrijkste is dat iedereen het recht heeft op vrije tijd en dat je niet tegen je zin hoeft deel te nemen aan bedrijfsuitjes. Het is beter als je zelf kiest om mee te doen, want dat maakt de uitjes leuker voor iedereen.

Wat is de meerwaarde van een bedrijfsuitje?

Een bedrijfsuitje is een georganiseerde activiteit voor medewerkers. Ze zorgen voor teambuilding, ontspanning, versterken bedrijfscultuur, opbouw van vertrouwen en nog meer. Dus bedenk goed of je echt niet mee wil met het bedrijfsuitje.

Vergelijkbare artikelen