Boot Huren Amsterdam

Bevrijdingsconcert Amstel – 5 mei concert

Binnenkort is het weer 5 mei. Dé dag die helemaal in het teken staat van de bevrijding van Nederland. Deze bijzonder dag verdient natuurlijk een feestelijke afsluiting en dit doen we traditiegetrouw met het bevrijdingsconcert op de Amstel. Het concert wordt bijgewoond door de koninklijke familie en is voor iedereen gratis te bezoeken.

Nationale viering bevrijding

Het bevrijdingsconcert op de Amstel vindt uiteraard plaats op 5 mei. Op deze nationale feestdag vieren we de bevrijding van Nederland die in 1945 plaatsvond. Ook vieren we op deze dag de bevrijding van toenmalig Nederlands-Indië. Naast dat we de specifieke bevrijding van 1945 vieren, staan we ook stil bij de waarde van vrijheid en mensenrechten en herdenken we alle oorlogsslachtoffers die na de Tweede Wereldoorlog vielen.

Bevrijdingsdag is een nationale feestdag die door heel het land wordt gevierd met verschillende concerten, musicals en festivals. Onder andere in Groningen, Zwolle, Leeuwarden, Rotterdam en alle andere grote steden in Nederland, worden verschillende festivals georganiseerd. De hoofdact vindt echter plaats in Amsterdam met het concert op de Amstel.

Het is belangrijk dat we stil staan bij onze vrijheid en dat we dit blijven koesteren. Op 4 mei herdenken we de slachtoffers van de oorlog en op 5 mei vieren we dat we in vrijheid mogen leven. Dit doen we jaar in jaar uit met verschillende festivals door heel het land. Samen vormen deze festivals het grootste muziekevenement van Nederland. Deze evenementen worden voornamelijk in de grote steden van ons land georganiseerd.

Concert op de Amstel

Elk jaar eindigt bevrijdingsdag traditiegetrouw met het 5 mei-concert op de Amstel. Dit vindt plaats voor het bekende koninklijke theater Carré vlak bij de Magere brug.

Het bevrijdingsconcert op de Amstel staat bekend om zijn muzikale klasse en veelzijdig talent en ook dit jaar zal het weer een feestelijke afsluiting worden. Stef bos, Maan, André van Duin en Claudia de Breij zijn bekende zangers en zangeressen die in eerdere edities als eens hun stem hebben laten horen.

Het concert begint met een mooie intro verzorgd door het aanwezige orkest, waaronder de koning en de koningin naar hun zitplaatsen lopen.

Kun je niet fysiek aanwezig zijn? Geen paniek

Mocht je fysiek niet aanwezig kunnen zijn bij het concert? Geen nood. De NOS zendt het gehele concert uit zodat, ook als je er niet bij kan zijn, de optredens van de verschillende muzikanten niet hoeft te missen. Dit zal vanaf 20:30 te zien zijn op NPO 1.

Wat was het programma van 2022?

De line-up van 2023 is nog niet bekend, maar we kunnen altijd terugblikken op de line-up van vorig jaar. Vorig jaar werd bevrijdingsdag feestelijk afgesloten door onder andere Fresku, Tania Kross, Anita Meyer en Merijn van halen.

Feestelijke afsluiting

Dankzij de bijzondere samenwerkingen, ontstaat er elk jaar een uniek concert dat je zeker wilt bijwonen. Vorig jaar werd het concert feestelijk afgesloten door het Metropole Orkest. Elk jaar wordt er een ander concert uitgekozen, die deze taak op zich mag nemen.

Naast de orkesten die optreden, zijn er ook verschillende artiesten die door middel van zang of musical de feestelijke afsluiting compleet maken. Ook het nationale ballet en de cast van Soldaat van Oranje zijn in eerdere edities van het festival langs gekomen, de organisatie weet er altijd een heus feest van te maken.

Waar vindt het Amstel concert plaats?

Het concert op de Amstel vindt, zoals de naam als doet aangeven, plaats op de rivier “De Amstel”. Er wordt een zogenaamde ponton aangelegd tijdens het concert. Er zijn vergunningen voor nodig om het concert vanaf het water te kunnen bewonderen. Je kunt het spektakel uiteraard wel vanaf de kaden bewonderen.

Varen bevrijdingsdag Amstel

Wil je het concert live vanuit het water bekijken? Dit is mogelijk, maar hier zijn wel vergunningen voor nodig. De Amstel is een rivier in Amsterdam en het is dus mogelijk om de feestelijke afsluiting vanaf het water te bekijken. Heb je zelf een boot of sloep liggen in Amsterdam? Dan kun je deze uiteraard gebruiken. Is dit niet het geval? Dan zijn er bedrijven waar je een sloep kunt huren, zodat deze unieke ervaring niet in het water valt.

Want los van de muziek, is het concert op de Amstel een unieke belevenis. Op de televisie ziet het er al indrukwekkend uit, laat staan vanaf dichtbij. Tel hier de schitterende optredens en het uitmuntende orkest bij op en je hebt een avond die je niet snel zult vergeten.

Programma, tickets en tijden

Het exacte programma voor 2023 is nog niet bekend. Zodra dit bekend is, wordt deze door de organisatie online bekend gemaakt. Veder vindt het concert natuurlijk plaats op 5 mei en zal het ongeveer rond 21:00 van start gaan op het Amstel podium in Amsterdam. Dit ligt voor koninklijk theater Carré.

Voor het concert op de Amstel heb je geen tickets nodig. Aangezien we het concert voor iedereen tastbaar willen maken, is de toegang tot het concert gratis. Je kunt gewoon komen kijken vanaf de kade. Wil je via het water kijken? Dan is het wel verstandig om tijdelijk een sloep te huren en je plekje veilig te stellen. Aangezien je hier vergunningen voor nodig hebt, kun je niet zomaar een boot huren of er zelf naartoe varen. Het kan namelijk behoorlijk druk worden op het water.

Vergelijkbare artikelen