Boot Huren Amsterdam

Wat kost een bedrijfsuitje?

Hou altijd rekening met het budget dat je krijgt en bereken hoeveel je per persoon kan besteden. De kosten van een bedrijfsuitje varieert sterk en is afhankelijk van: het arrangement, het aantal deelnemers, of de locatie. Maar het uitje is niet het enige dat geld kost, ook de werknemer uren moet je meerekenen. Gelukkig kan je de kosten wel aftrekken.

Budget bedrijfsuitje organiseren

Het budget wordt door het bedrijf bepaald. Hou hier altijd rekening mee. Bekijk het budget en bereken hoeveel je per persoon kan uitgeven. Dat weet je gelijk welke uitjes mogelijk zijn en welke niet.

Wat zijn de gemiddelde kosten van een bedrijfsuitje

Een bedrijfsuitje is al mogelijk van enkele tientjes, maar kan oplopen tot in de honderden. De kosten zijn afhankelijk van jullie wensen. Willen jullie alleen wat drinken, of moet er ook een lunch of diner bij? De groepsgrootte heeft ook een directe invloed op de prijs. Een bedrijfsfeest is vaak een dure aangelegenheid. Maar ook de locatie kan de prijs hoger of lager laten uitvallen.

Eten en drinken

Je kan het zo gek maken als je wil. Simpele drankjes hoeven niet prijzig te zijn, maar wil je dit combineren met een driegangenmenu, zal de prijs snel stijgen. Maar je kunt het eten ook simpeler houden, zoals een BBQ, Pizza of burgers.

Tapas boot Amsterdam

Aantal deelnemers

De groepsgrootte heeft een directe invloed op de kosten. Heb je een grote groep, dan zul je het budget moeten verdelen over meer mensen. Maar je krijgt wel vaak korting bij een grotere groep, waardoor de prijs per persoon lager ligt.

Bedrijfsfeest

Een bedrijfsfeest is vaak heel duur. Maar ook hier kun je de kosten lager houden, door bijvoorbeeld geen evenementenbureau in te schakelen en op eigen locatie te vieren.

Bedrijfsfeest

Locatie

De locatie kan zo duur zijn als je wil. Je kan een uitje organiseren in een andere stad, dat hoeft niet veel te kosten. Wil je een restaurant of café afhuren, dan lopen de kosten op. Een bedrijfuitje op eigen locatie, kan ook vele voordelen hebben, waaronder de kosten.

Bedrijfsuitje kosten personeel

Hou er rekening mee als werkgevers of bedrijf, het zijn niet alleen de kosten van het uitje. Als het bedrijfsuitje onder werktijd valt, liggen de kosten ook in personeelskosten. De uren die wel betaald worden, maar er niet gewerkt wordt.

Zijn de kosten van een bedrijfsuitje aftrekbaar?

Ja, de kosten van een bedrijfsuitje zijn in veel gevallen aftrekbaar als bedrijfskosten, maar er zijn bepaalde voorwaarden en beperkingen. Het moet gaan om een uitje dat bedoeld is voor teambuilding of zakelijke doeleinden. In Nederland geldt vaak de regel dat 73,5% van de kosten aftrekbaar is, maar dit kan variëren. Raadpleeg altijd een belastingadviseur om zeker te zijn van de fiscale regels die op jouw situatie van toepassing zijn.

Vergelijkbare artikelen