Boot Huren Amsterdam

12 Opdrachten vrijgezellenfeest man

Iedere aanstaande bruidegom heeft recht op een spetterende ‘bachelors party’. Eindelijk alleen met de mannen onder elkaar. Daar horen uiteraard vrijgezellenfeest opdrachten voor mannen bij. (Opdrachten voor vrouwen vind je hier).

Het kiezen van een leuke dagactiviteit is belangrijk, zeker ook omdat soms niet alle deelnemers elkaar even goed kennen. Als je nog inspiratie nodig hebt bekijk dan ons vrijgezellenuitjes Amsterdam, vrijgezellenuitjes Haarlem of organiseer in 10 stappen een vrijgezellenfeest. Er kan flink gelachen worden en het ijs is meteen gebroken. Daarnaast is het ook erg grappig om een aantal opdrachten te verzinnen om de verbroedering in de vrijgezellengroep op gang te helpen.

Wij hebben wel wat tips die jullie een overgetelijk vrijgezellenfeest gaan bezorgen….

Vrijgezel op verkeerde spoor opdracht

1. Zet de vrijgezel op het verkeerde spoor

Wil je de vrijgezel gelijk goed te pakken nemen, zet hem dan eerst even letterlijk en figuurlijk op het verkeerde spoor. Dat kun je bereiken door hem vooraf een lijst te overhandigen met de spullen die hij in zijn koffer mee moet nemen en de mededeling dat hij zijn paspoort niet mag vergeten. Terwijl jullie misschien nergens gaan overnachten en zeker het land niet uitgaan. Deze werkwijze is altijd leuk als de vrijgezel denkt alles al ontrafeld te hebben.

Je kunt hem ook de trein laten nemen naar een willekeurige plek om bij aankomst op het station hem te verrassen met de mededeling dat hij weer een trein de hele andere kant op moet pakken. Als jullie pas ’s middags willen beginnen, is de vrijgezel ’s morgens vast lekker bezig geweest. In deze tijd kunnen jullie mooi de voorbereidingen treffen voor de komende opdrachten van het vrijgezellenfeest! 

Een goed begin van het feest

2. Een goed begin

Houden jullie niet van het halve werk en mag het tempo al gelijk omhoog? Begin dan het vrijgezellenfeest met een drankspelletje. Neem de vrijgezel geblinddoekt mee in de auto en geef aan dat hij zich moet concentreren op de rit. Bij aankomst op jullie bestemming mag hij drie keer raden waar hij is.

Iedere keer dat de stad verkeerd geraden wordt, staat hier een shotje voor de aanstaande bruidegom tegenover. Heeft hij de locatie wel goed geraden, dan is het jullie beurt om een shotje te nemen.

Welk vrijgezellenpak, hoger lager

3. Omhoog of omlaag?

Je kunt ook het ‘kostuum spel’ spelen. Hier gaat wel enige voorbereiding aan vooraf. Je hebt hier meerdere outfits voor nodig, bijvoorbeeld vijf stuks. Denk hierbij aan een super foute onesie, een verkleedpak, of een pikant vrouwen jurkje! Geef de meest gênante outfit het nummer vijf en werk zo terug naar nummer één. Waarbij nummer één de meest normale outfit is. Alle deelnemers mogen vooraf een aantal vragen verzinnen.

Ieder uur of half uur van het vrijgezellenfeest wordt er een vraag gesteld. De vrijgezel mag in outfit nummer één beginnen, maar bij ieder fout antwoord, gaat hij naar het volgende nummer kostuum. Nummer twee, drie en zo door. Heeft hij weer een vraag goed, dan mag hij weer een treetje naar beneden.

4. Daar moet op gedronken worden

Het kan ook simpeler. Geef de vrijgezel een effen wit T-shirt om aan te trekken en laat hem de lipafdruk van vrouwen hierop verzamelen. Het moeten natuurlijk wel duidelijke afdrukken zijn, het liefst met een felle lippenstift. Voor ieder paar lippen die er op het shirt komen, moet er natuurlijk even geproost worden.

Hebben jullie dorst en de vrijgezel heeft nog geen lipafdrukken gescoord, dan moet hij er een shotje bij drinken.

De vrijgezelle straatartiest

5. Vul de pot

Natuurlijk hoeft de vrijgezel niet mee te betalen, maar hij kan wel zijn steentje bijdragen. Geef hem een bakje of iets anders waarin hij geld kan verzamelen. Geef de vrijgezel ergens een mooi plekje op een plein of een drukke straat en laat hem daar een liedje zingen, de mimespeler uithangen of maak van hem een levend standbeeld.

Zodra iemand geld in zijn bakje heeft gegooid, dan mag hij zich weer bij de groep voegen. Zo zie je maar weer, vrijgezellenfeest opdrachten kunnen hillarisch zijn, maar ze kunnen ook wat geld voor in de pot opleveren!

6. Mooie meloenen of ruilen?

Is er een markt in de buurt? Jullie kunnen vast wel een fruitkraam vinden waar de vrijgezel even zijn longen uit zijn lijf mag schreeuwen om het fruit aan te prijzen.

Het leukste is om de vrijgezellen man ronde voorwerpen aan te laten bieden. Als hij bijvoorbeeld de ‘meloenen’ aanprijst en er worden er inderdaad drie verkocht voor de marktkoopman, dan zit zijn taak er op. Sommige vrijgezellen hebben het handelen in hun bloed.

Nu zal dat bloed door de alcohol best iets verdund zijn, maar natuurlijk kun je nog steeds zijn skills even testen. Geef de vrijgezel een voorwerp van een kleine waarde. Hij mag dan gedurende de hele vrijgezellendag het voorwerp probere te ruilen, totdat jullie tevreden zijn met het eindproduct. 

Wil je dat de vrijgezellendag niet alleen maar uit het ruilspel bestaat? Zeg dat de man maximaal vijf keer mag ruilen ruilen en zeg dat het eindvoorwerp iets moet zijn wat hij op zijn huwelijksdag kan gebruiken. Soms is het eindresultaat verbluffend.

Welke kleren draagt jouw vrijgezel?

7. Verboden of verplicht

Het is weer tijd voor een drankspelletje, namelijk het verboden woord. Voor deze opdracht geef je de vrijgezel een woord dat hij niet mag gebruiken. Doet hij dit wel, dan moet hij een drankje drinken. Je kunt deze opdracht ook omdraaien. Geef de vrijgezellen man een woord dat hij aan het eind van iedere zin moet zeggen. Doet hij dit niet, dan staat er weer een drankje voor hem klaar. Ook dit kan vreemde situaties opleveren. Het is toch vreemd als de vrijgezel vraagt: ‘waar is het toilet, pindakaas?’

8. Een standvastig huwelijk creëren

Om de vrijgezel vast aan zijn huwelijkse bestaan te laten wennen, kun je hem ook een boodschappenlijstje voor de dag mee geven. Natuurlijk hoeft hij geen boter, suiker of luiers te halen, maar speciale attributen om het huwelijk goed vol te houden. Voor ieder attribuut krijgt hij natuurlijk een shotje of een andere beloning:

  • Een aansteker of lucifers om de relatie vurig te houden
  • Een beetje peper om indien nodig wat meer pit aan de relatie te geven
  • Een druppel water, zodat de emmer nooit kan overlopen
  • Zakdoekjes om de tranen van zijn partner te drogen
  • Een telefoonnummer van een vrouwelijk iemand die naar zijn problemen wil luisteren
Maak het feest persoonlijk

9. Hé, dat is lang geleden…

Een huwelijk vraagt om wat improvisatietalent. Daarom kan het geen kwaad om de vrijgezel de volgende test te laten doen tijdens het vrijgezellenfeest voor mannen. Laat de vrijgezel een willekeurige omstander aanspreken en die persoon wijs te overtuigen dat ze elkaar kennen van vroeger.

Hij mag hierbij zelf improviseren, maar jullie kunnen het ook nog wat moeilijker maken door aan te geven dat hij bijvoorbeeld het woord ‘homobar’ in het gesprek moet noemen. Gaat de willekeurige omstander in het verhaal mee, dan hebben jullie een lekker shotje verdiend. Gelooft de willekeurige persoon niets van het hele verhaal, dan moet de vrijgezel er twee drinken en die mogen best iets minder lekker zijn.

10. Een vrijgezel die gaat pas slapen…

Een vrijgezel die gaat pas slapen… als hij in dit geval al zijn dorst heeft gelest. Laat de vrijgezel nog even genieten van het vijgezellenbestaan en stel zijn flirt kunsten op de proef. Stuur hem in de kroeg op vrouwen af en laat hem pas terugkomen als hij een drankje heeft gescoord. Natuurlijk kun je de vrijgezel ook andere dingen laten scoren bij de dames.

Dat kan een kusje zijn, maar ook een oorbel, een label van een kledingstuk of iets anders. Natuurlijk moeten de vrouwen hier wel toestemming voor geven (we zeggen het er maar even bij).

Best man van de vrijgzel

11. Wie is de ‘best men’?

Van alle vrijgezellenfeest opdrachten voor mannen doen de snoepkettingen het ook altijd goed. Neem een aantal van die kettingen mee en laat alle deelnemers een ketting dragen. Wie als eerste een lege ketting heeft, is de ‘best men’ van de vrijgezellendag.

12. Ben je een durfal of een man van de waarheid?

Tenslotte hebben we nog een echte klassieker die nooit zijn hilariteit verliest, namelijk het spel: ‘Truth or Dare’. Om de leukste reacties en antwoorden te krijgen, kun je dit spel het beste spelen als er al aardig wat drank in de man is. Iedereen zit in de kring en de vrijgezel krijgt als eerste de keus: ‘durven of de waarheid’? Als hij de waarheid kiest, moet er een intieme vraag beantwoord worden of hij mag een geheim onthullen. Kiest hij voor durven, dan mag de rest van de groep een opdracht verzinnen. Na de vrijgezel is de volgende en uiteindelijk komt iedereen aan de beurt. Wilt iemand niet de opdracht vervullen of een vraag beantwoorden, dan moet er natuurlijk nog een extra shotje in.

Zorg dat je voor een mannen vrijgezellenfeest de juiste opdrachten kiest. Natuurlijk moet de vrijgezellen man de dag van zijn leven hebben, maar je mag hem best wel uit zijn comfortzone halen!

Vergelijkbare artikelen