Boot Huren Amsterdam

14 originele vrijgezellenfeest ideeën voor een onvergetelijke dag

Whoop whoop! Een van je vriendinnen of vrienden gaat trouwen en dit betekent dat er een vrijgezellenfeest georganiseerd moet worden voor de aanstaande bruid of bruidegom. Een leuke taak, maar ook eentje met de nodige uitdaging. Je wil niet zomaar een standaard dag organiseren, maar je wil ook niet dat het een duffe boel wordt. Dus ga je op zoek naar leuke vrijgezellenfeest ideeën om te zorgen dat jouw vriend of vriendin een onvergetelijk vrijgezellenfeest krijgt.

Vrijgezellenfeestje in de zomer?

Dan is het antwoord simpel: een vrijgezellenfeest op het water! Nu kun je bij ons een boot huren in Amsterdam of een boot huren in Haarlem en lekker het water op gaan, maar de meeste vrijgezellenfeesten hebben meer dan één leuke activiteit. Wij hebben tijdens onze uitjes al een hoop originele ideeën voorbij horen komen. Daarom delen wij graag de leukste vrijgezellenfeest ideeën met jullie in dit blog. Van low budget vrijgezellenfeesten tot avontuurlijke vrijgezellenfeesten. Hier vind je alles voor een onvergetelijke dag.

Originele vrijgezellenfeest ideeën

Het bedenken van vrijgezellenfeest ideeën is best lastig. Je hebt natuurlijk altijd de basisingrediënten waar je vanuit kunt gaan, zoals een stripper, lekkere hapjes, drank, een leuke workshop of gekke opdrachten die een aanstaande bruid of bruidegom moet uitvoeren. Hoewel dit de eerste dingen zijn die oppoppen bij een vrijgezellenfeest organiseren, zijn er nog een tal originele ideeën voor een succesvol vrijgezellenfeest. Wij zetten een aantal originele vrijgezellenfeest ideeën voor je op een rijtje.

De stad verkennen tijdens een vrijgezellenfeest

1. Een Speurtocht door je favoriete stad

City games, zoals speurtochten, zijn er in alle soorten en maten. Soms klinkt het een beetje kinderlijk, maar stiekem worden de meesten van ons nog wel wild van wat speurwerk. Zeker als er een strijdelement in zit, dan zijn wij mensen geneigd om er vol voor het speuren, puzzelen en racen te gaan. Het is een leuk idee om met een grote groep mensen te doen in een grote stad.

Dus haal het kind in je naar boven en zet een heuse speurtocht uit. Je hoeft natuurlijk allang niet meer de stoep te krijten om een leuke middag te hebben. Maak een lijstje met gekke opdrachten, zoals vraag of een wildvreemde met je op de foto wil terwijl je een raar pak draagt.

Of maak er een echte speurtocht van en geef aanwijzingen via WhatsApp en probeer de aanstaande bruid of bruidegom naar het eindpunt te leiden. Schakel lokale ondernemers in voor verborgen hints, aanwijzingen en enveloppen – het zal je verbazen hoe veel mensen mee willen werken aan dit soort spellen! Zorg ervoor dat de teams aan het einde van de speurtocht de coördinaten hebben voor een restaurant of bar waar jullie kunnen proosten op het succes van deze actie.

2. Escape Room

Houden jullie wel van een potje puzzelen, maar is het uitzetten van een speurtocht toch niet helemaal wat je in gedachten had voor het vrijgezellenfeest? Wat dacht je dan van een spannende escape room. Er zijn enorm veel escape rooms, vooral in grote steden. Denk aan escape rooms met thema, varianten waar je bang van wordt, waar je breinkrakende opdrachten moet uitvoeren of zelfs waar wijn drinken je helpt te ontsnappen. Van kamers tot hotels en gevangenissen, door heel het land vind je ze terug.

Zeker als de vrijgezel van een spelletje houdt, maar je zelf geen kei bent in het organiseren van een leuke ideeën met spelelement, zijn escape rooms leuke activiteiten om te doen tijdens een vrijgezellenfeest. Ga de uitdaging aan met een klein gezelschap of ga naar een van de grote complexen om tegen elkaar te spelen.

3. Cocktails drinken op het water

Liever een low-key vrijgezellenfeest? Wat dacht je van je favoriete cocktails drinken op het water? Ontdek de grachten van Amsterdam onder het genot van een vers gemaakte cocktail. Een gezellige middag gegarandeerd! Worden jullie getrakteerd op echt Hollands weer? Geen probleem! Het vrijgezellenfeest kan ook in een overdekte boot, zodat het uitje niet in het water hoeft te vallen.

Cocktails drinken tijdens vrijgezellenfeest

4. Pub Quiz

Houd de bruid of bruidegom van winnen? Doe mee aan een georganiseerde pub quiz of organiseer er zelf een! Denk aan vragen over de vrijgezel zelf of over gedeelde hobby’s. Schakel de toekomstige echtgenoot of echtgenote in en test hoe goed de vrijgezel zijn/haar toekomstige partner kent. Maak teams en zorg dat er wat valt te winnen! Koppel er gekke opdrachten aan of laat iedereen met de laagste scores een ‘straf’ uitvoeren. Hilariteit gegarandeerd! Zeker, als je fanatieke vrienden meedoen.

image

5. Wijn- of bierwandeling

Wijntocht

Is de vrijgezel een wijn- of bierliefhebber? Zoek dan een plek met meerdere wijn- of bierbars en maak een bucketlist van bijzondere dranken die jullie moeten proberen. Maak er een drank- en spijswandeling van door een viergangendiner te verdelen over vier verschillende locaties met vier bijzondere drankjes. Zo organiseer je je eigen kroegentocht deluxe als vrijgezellenfeest! Helemaal leuk op deze speciale dag en voor de hele groep een leuke manier om de dag te leren kennen.

Naast het bezoeken van je favoriete wijnbars kun je natuurlijk ook op één locatie blijven en genieten van een wijnproeverij! En als je wilt kan dit op een bijzondere locatie, namelijk varend over de grachten van Amsterdam tijdens deze drijvende wijnproeverij!

Wijnproeverij op de boot

Brouw je eigen bier

Meer een bierliefhebber? Wat dacht je dan van je eigen bier brouwen? Vooral populair bij vrijgezellenfeesten voor mannen, maar er is ook menig vrouw van de partij! Je eigen bier brouwen is iets dat steeds vaker wordt aangeboden, vooral bij wat kleinere bierbrouwerijen.

Maak hier je favoriete biertje of creëer je eigen signature biertje voor de bruidegom of bruid! Kun je het vervolgens schenken op de bruiloft. Uiteraard moet al dat bier ook geproefd worden. Reken maar op een gezellige middag met elkaar tijdens dit vrijgezellenfeest idee!

6. Brandweersurvival

Is de vrijgezel niet vies van een avontuurlijk uitje? Ga voor een écht originele vrijgezellendag met je vriendinnen of vrienden met de brandweersurvival. Dit actieve uitje heeft alles in één: humor, teamwork, actie en een super sportief tintje.

Test tijdens dit uitje de kracht van vriendschap. Ontdek hoe je moet handelen en reageren in benarde situaties. Dus als je zin hebt in een actief vrijgezellenfeest, dan is dit een gaaf idee om de hele groep op de proef te stellen.

Ga er als team op uit, speel verschillende sportieve spellen en blus een echte brand met effectief teamwork. Spannend, avontuurlijk en je weet gelijk wat je aan je allerbeste vriendinnen of vrienden hebt als er echt brand uitbreekt! Zoek vervolgens de ontspanning op met een paar drankjes of ga lekker eten en maak er een onvergetelijke dag van.

7. Een gezellige BBQ

Vrijgezellendag tijdens de zomer? Dan kan een BBQ niet ontbreken. Een van de best scorende uitjes op het water is lekker grillen met een hapje en een drankje. Niets is leuker dan een gezellige barbecue. Wij kunnen dat in alle weersomstandigheden voor je regelen. Stap op een van onze open of overdekte boten en laat chef barbecue de lekkerste grillspecialiteiten voor het vrijgezellenfeest serveren.

BBQ op de boot

8. Een wellness dag in de sauna

Trouwen kan voor een hoop stress zorgen. Is het trouwfeest in aantocht en is de bruid (of bruidegom; waarom niet?) erg in de weer met het regelen, dan is een vrijgezellendag naar een wellness of sauna misschien wel een goed idee. Begin het vrijgezellenfeest ontspannen en laat iedereen genieten van een verwendag. Of kies meerdere arrangementen zodat je de hele dag nergens meer om hoeft te stressen.

Boek een arrangement zodat jullie naast de sauna ook kunnen genieten van een hapje, drankje en misschien een lekkere massage. Of ga daarna een andere activiteit doen om er een dagvullend vrijgezellenfeest van te maken. Denk aan lekker uiteten, varen over de Amsterdamse grachten, een kookworkshop of feest de hele nacht door! Het ultieme vrijgezellenfeest voor de vrijgezel die van relaxen houdt.

Vrijgezellenfeest in de sauna

9. Autoralley

Een autorally is een soort super-speurtocht. Maak verschillende teams en zet de route uit. Wees creatief! Kom op plekken waar je anders nooit zou komen, kies de raarste weggetjes en leer Nederland ineens van een heel andere kant kennen. Bedenk leuke opdrachten, aanwijzingen en beloof een mooie prijs voor het winnende team! Een aantal leuke opdrachten zijn bijvoorbeeld:

 • Bel ergens aan voor een kopje koffie en maak hier een foto van;
 • Ga op de foto met minimaal 10 verschillende type bloemen;
 • Het ruilspel waarbij een klein voorwerp door de teams geruild moet worden voor een groter voorwerp. Het grootste voorwerp aan het einde van de dag wint;
 • Ga op de foto met zo veel mogelijk groene auto’s (andere kleuren zijn natuurlijk ook mogelijk!);
 • Regel een gratis maaltijd en/of snack;
 • Of check een van onze superleuke vrijgezellenfeest opdrachten

Vergeet ook niet om elke volgende locatie bekend te maken met een bijzonder raadsel of pas na het versturen van photo proof van een opdracht. Zo zorg je dat iedereen actief meedoet en dat de competitie gelijk lekker op gang komt.

10. Een sport- en speldag

Wie zei dat de sportdag ophoudt na de middelbare school? Huur een lokaal sportveld af en herleef deze tijden met een echte sportdag. Paaltjesvoetbal, touwtrekken, trefbal, een zeskamp of een heuse stormbaan zorgen voor een super actieve dag. Het ideale uitje voor de actieve vrijgezel. Is het vrijgezellenfeest in de wat koudere maanden? Snor dan leuke videogames en bordspellen op of ga naar een speelhal en maak er een indoor-spelletjesdag van!

11. Bezoek een van de bijzondere en bizarre musea in Nederland

Nederland zit vol met bijzondere musea. Vergeet het Stedelijk en het Rijks en ga voor het Muskusratmuseum, het Theepottenmuseum, het Museum van Valse Kunst (Museum Vledder), het Kasteelbootmuseum, het Nationaal Museum van de Psychiatrie en of een van de drie strijkijzer musea die ons land rijk is. Combineer dit met de pub quiz om ervoor te zorgen dat iedereen ook echt goed moet opletten binnen deze toch wel opmerkelijke musea.

Van Gogh museum

12. Train je skills met een creatieve workshop

Voor de hand liggend, maar oh zo-populair bij vrijgezellenfeesten; workshops. Voor elke vrienden- of vriendinnengroep is er wel een passende workshop te vinden. Wellicht komen je nieuwe skills nog van pas tijdens de bruiloft. Hier alvast wat inspiratie:

 • Cocktail workshop
 • Workshop naakt schilderen
 • Workshop fotografie
 • Workshop koken
 • Make Up/Visagie workshop

13. Ga een weekendje weg

Ben je met een wat kleiner groepje (of niet) en is het budget wat groter (vooral dat) voor het vrijgezellenfeest? Ga voor een weekend weg! Waarom niet, toch? Maak van de vrijgezellendag een vrijgezellenweekend. Kom tot rust in de natuur en zet zelf een van de bovenstaande ideeën voor speurtochten, workshops en spellen uit. Of maak er een city trip van. Genoeg te doen in de grote steden van Nederland en omstreken, zoals je hierboven al kon zien!

14. Ga het water op!

We kunnen dit blog natuurlijk niet eindigen zonder je te wijzen op onze eigen superleuke bootuitjes! Van een silent disco tot een high tea op het water, met onze open en overdekte boten hebben wij leuke uitjes voor elk seizoen. Op het water weet je zeker dat je niet gestoord wordt door andere groepen en kun je dus ongestoord gênante verhalen delen over de vrijgezel zonder dat zijn of haar waardigheid in het geding komt!

Varen door de grachten

Natuurlijk kun je al deze vrijgezellenfeest ideeën ook combineren voor een uitgebreide vrijgezellendag! Enne… If all else fails, ga dan voor de klassieke stripper in een nieuw jasje. Met onze Magic Mike boot vaar je door de Amsterdamse grachten en kun je iedereen verrassen met een hete striptease!

Vergelijkbare artikelen