Boot Huren Amsterdam

12 Vrijgezellenfeest ideeën die voor de verandering weinig met drank en strippers te maken hebben.

Whoop whoop! Een van je vrienden gaat trouwen en dit betekent dat er een vrijgezellenfeest georganiseerd moet worden. Een leuke taak, maar ook eentje met de nodige uitdaging. Je wil niet zomaar een standaard dag organiseren, maar je wil ook niet dat het een duffe boel wordt. Dus ga je op zoek naar originele vrijgezellenfeest ideeën om te zorgen dat jouw vriend of vriendin deze dag niet snel zal vergeten.

Nu kun je bij ons een boot huren in Amsterdam of een boot huren in Haarlem en lekker het water op gaan, maar de meeste vrijgezellenfeesten hebben meer dan één activiteit. Wij hebben tijdens onze uitjes al een hoop originele dagen voorbij horen komen. Daarom delen wij graag de leukste vrijgezellenfeest ideeën met jullie in dit blog. Van low budget vrijgezellenfeesten tot avontuurlijke vrijgezellenfeesten, hier vind je alles voor een onvergetelijke dag.

Originele vrijgezellenfeest ideeën

Vrijgezellenfeest idee speurtocht

Een Speurtocht door je favoriete stad

Wie houdt er niet van een beetje speuren, puzzelen en racen? Haal het kind in je naar boven en zet een heuse speurtocht uit. Je hoeft natuurlijk allang niet meer de stoep te bekrijten om een leuke middag te hebben. Geef aanwijzingen via Whatsapp en schakel lokale ondernemers in voor verborgen hints, aanwijzingen en enveloppen – het zal je verbazen hoe veel mensen mee willen werken aan dit soort spellen! Zorg ervoor dat de teams aan het einde van de speurtocht de coördinaten hebben voor een restaurant of bar waar jullie kunnen proosten op het succes van deze actie.

Escape Room

Houden jullie wel van een potje puzzelen maar is het uitzetten van een speurtocht toch niet helemaal wat je in gedachten had voor het vrijgezellenfeest? Wat dacht je dan van een spannende escape room. Ga de uitdaging aan met een klein gezelschap of ga naar een van de grote complexen om tegen elkaar te spelen.

Cocktails op het water

Cocktails drinken op het water

Liever een low-key vrijgezellenfeest? Wat dacht je van je favoriete cocktails drinken op het water? Ontdek de grachten van Amsterdam onder het genot van een vers gemaakte cocktail. Een gezellige middag gegarandeerd! Worden jullie getrakteerd op echt Hollands weer? Geen probleem, dit kan ook gewoon in een overdekte boot zodat het uitje niet in het water hoeft te vallen.

Pub Quiz

Doe mee aan een georganiseerde pub quiz of organiseer er zelf een! Denk aan vragen over de vrijgezel zelf of over gedeelde hobby’s. Schakel de toekomstige echtgenoot in en test hoe goed de vrijgezel zijn/haar toekomstige partner kent. Maak teams en zorg dat er wat valt te winnen, hilariteit gegarandeerd als je fanatieke vrienden meedoen.

Wijn- of bierwandeling

Is de vrijgezel een wijn- of bierliefhebber? Zoek dan een plek met meerdere wijn- of bierbars en maak een bucketlist van bijzondere dranken die jullie moeten proberen. Maak er een drank- en spijswandeling van door een viergangendiner te verdelen over vier verschillende locaties met vier bijzondere drankjes.

Wat dacht je van je eigen bier brouwen? Je eigen bier brouwen is iets dat steeds vaker wordt aangeboden, vooral bij wat kleinere bierbrouwerijen. Maak hier je favoriete biertje of creëer je eigen signature biertje! Uiteraard moet al dat bier ook geproefd worden. Reken maar op een gezellige middag met elkaar tijdens dit vrijgezellenfeest idee!

Naast het bezoeken van je favoriete wijnbars kun je natuurlijk ook op één locatie blijven en genieten van een wijnproeverij! En als je wilt kan dit op een bijzondere locatie, namelijk varend over de grachten van Amsterdam tijdens deze drijvende wijnproeverij!

Brandweersurvival

Zin in een actief vrijgezellenfeest? De brandweersurvival heeft alles-in-één: humor en actie met een super sportief tintje. Ga er als team op uit, speel verschillende sportieve spellen en blus een echte brand met effectief teamwork. 

BBQ Vrijgezellenfeest

Een gezellige BBQ

Niets is leuker dan een gezellige barbecue, wij kunnen dat in alle weersomstandigheden voor je regelen. Stap op een van onze open of overdekte boten en laat chef barbecue de lekkerste grillspecialiteiten voor het vrijgezellenfeest serveren.

Een wellness dag in de sauna

Trouwen kan voor een hoop stress zorgen, waarom gaan jullie niet lekker ontspannen met een groepje in de sauna? Boek een arrangement zodat jullie naast de sauna ook kunnen genieten van een hapje, drankje en misschien een lekkere massage. Het ultieme vrijgezellenfeest voor de vrijgezel die van relaxen houdt.

Autoralley

Een autoralley is een soort super-speurtocht. Maak verschillende teams en zet de route uit, bedenk leuke opdrachten, aanwijzingen en beloof een mooie prijs voor het winnende team! Een aantal leuke opdrachten zijn bijvoorbeeld:

  • Bel ergens aan voor een kopje koffie en maak hier een foto van;
  • Ga op de foto met minimaal 10 verschillende type bloemen;
  • Het ruilspel waarbij een klein voorwerp door de teams geruild moet worden voor een groter voorwerp. Het grootste voorwerp aan het einde van de dag wint;
  • Ga op de foto met zo veel mogelijk groene auto’s (andere kleuren zijn natuurlijk ook mogelijk!);
  • Regel een gratis maaltijd en/of snack;
  • Of check een van onze superleuke vrijgezellenfeest opdrachten

Vergeet ook niet om elke volgende locatie bekend te maken met een bijzonder raadsel of pas na het versturen van photo proof van een opdracht. Zo zorg je dat iedereen actief meedoet en dat de competitie gelijk lekker op gang komt.

Sportdag vrijgezellenfeest

Een sport- en speldag

Wie zei dat de sportdag ophoudt na de middelbare school? Huur een lokaal sportveld af en herleef deze tijden met een echte sportdag. Paaltjesvoetbal, touwtrekken, trefbal, een zeskamp of een heuse stormbaan zorgen voor een super actieve dag. Het ideale uitje voor de actieve vrijgezel. Is het vrijgezellenfeest in de wat koudere maanden? Snor dan leuke videogames en bordspellen op of ga naar een speelhal en maak er een indoor-spelletjesdag van!

Bezoek een van de bijzondere en bizarre musea in Nederland

Nederland zit vol met bijzondere musea. Vergeet het Stedelijk en het Rijks en ga voor het Muskusratmuseum, het Theepottenmuseum, het Museum van Valse Kunst (Museum Vledder), het Kasteelbootmuseum, het Nationaal Museum van de Psychiatrie en of een van de drie strijkijzer musea die ons land rijk is. Combineer dit met de pub quiz om ervoor te zorgen dat iedereen ook echt goed moet opletten binnen deze toch wel opmerkelijke musea.  

Ga het water op tijdens je vrijgezellenfeest

Ga het water op!

We kunnen dit blog natuurlijk niet eindigen zonder je te wijzen op onze eigen superleuke bootuitjes! Van een silent disco tot een high tea op het water, met onze open en overdekte boten hebben wij leuke uitjes voor elk seizoen. Op het water weet je zeker dat je niet gestoord wordt door andere groepen en kun je dus ongestoord gênante verhalen delen over de vrijgezel zonder dat zijn of haar waardigheid in het geding komt ?!

Natuurlijk kun je al deze vrijgezellenfeest ideeën ook combineren voor een uitgebreide vrijgezellendag! Enne… If all else fails, ga dan voor de klassieke stripper in een nieuw jasje. Met onze Magic Mike boot vaar je door de Amsterdamse grachten en kun je iedereen verrassen met een hete striptease!

Vergelijkbare artikelen