Boot Huren Amsterdam

10 activiteiten tijdens de zomer in Amsterdam

Ontdek de zomerse hoogtepunten van Amsterdam met een grachtenrondvaart, een bezoek aan kleurrijke festivals zoals ADE en Pride, een dagje in Artis ZOO, ontspan op de stadsstranden en geniet van openluchtbioscopen in sfeervolle locaties. Beklim de Amsterdam Lookout Tower voor een spectaculair uitzicht, verken de stad per fiets of maak een stadswandeling in het mooie weer. Sluit je dag af op een van de gezellige terrassen. Houd rekening met het warme weer en de drukte, vooral tijdens festivals en boek activiteiten en accommodaties op voorhand.

1. Grachtenrondvaart

Je kunt kiezen voor een intieme rondvaart per sloep voor kleine groepen of een privéboot met schipper voor grotere gezelschappen. Tijdens de tocht leer je meer over de stad terwijl je geniet van het uitzicht op historische grachtenpanden en bruggen. Het is een onvergetelijke ervaring om Amsterdam vanaf het water te verkennen.

Zonsopgang ochtend rondvaart bootuitjes

2. Bezoek een festival

Zomerfestivals in Amsterdam, zoals het Amsterdam Dance Event (ADE), Grachtenfestival, Kwaku Festival, De Parade, PITCH Festival, Milkshake Festival, Over het IJ Festival en Amsterdam Roots Festival, bieden een scala aan muziek, kunst en cultuur voor alle smaken en leeftijden. Van elektronische muziek tot klassieke concerten en multiculturele vieringen, deze festivals zijn een hoogtepunt van de zomer in de stad.

Mensen op een festival

3. Bezoek Artis ZOO

Artis Zoo in Amsterdam, officieel bekend als Koninklijk Zoölogisch Genootschap Natura Artis Magistra, is een van de oudste dierentuinen ter wereld en een must-visit tijdens de zomer. Artis biedt een diverse collectie dieren, waaronder exotische soorten, vogels en zoogdieren, en heeft een prachtige botanische tuin. Het ligt midden in het stadscentrum. Je kunt de hele dag doorbrengen met het verkennen van de prachtige tuinen, dieren bewonderen en genieten van een ontspannen picknick in het park.

Etende olifant in Artis Amsterdam

4. Feest tijdens Pride

Pride Amsterdam is een jaarlijks evenement dat de LGBTQ+-gemeenschap en hun bondgenoten viert. Het hoogtepunt is de kleurrijke Canal Parade, waar versierde boten door de grachten van Amsterdam varen. Naast de parade zijn er festiviteiten, concerten en culturele evenementen die diversiteit, acceptatie en gelijke rechten vieren. Het evenement heeft zowel een feestelijke als een politieke betekenis en trekt een internationaal publiek aan. Het benadrukt de inclusieve en tolerante sfeer van Amsterdam.

Pride vlag in Amsterdam

5. Ga naar de stadsstranden

De stadsstranden van Amsterdam zijn populaire zomerbestemmingen waar je kunt ontspannen en van de zon kunt genieten. Deze stranden, zoals Strand Zuid en Blijburg aan Zee, bieden een aangename ontsnapping aan de stadsdrukte. Je kunt hier zonnebaden, zwemmen in het IJsselmeer, beachvolleyballen of gewoon relaxen met een verfrissend drankje. De stadsstranden hebben vaak strandclubs en restaurants waar je kunt genieten van heerlijke maaltijden en cocktails.

6. Openluchtbioscoop

Openluchtbioscopen in Amsterdam vinden plaats op verschillende locaties in de stad, waaronder parken, pleinen en culturele evenementenlocaties. Deze locaties kunnen variëren, dus het is raadzaam om de specifieke evenementen en locaties te controleren tijdens het zomerseizoen, aangezien ze jaarlijks kunnen veranderen. Populaire locaties zijn onder andere Vondelpark, Pllek, en het Ketelhuisplein bij het Westergasterrein.

Mensen kijken naar een openluchtbioscoop in een park

8. Amsterdam Lookout Tower

De Amsterdam Lookout Tower is een iconische attractie in de stad. Je kunt genieten van een spectaculair 360-graden uitzicht vanaf het observatiedek op 100 meter hoogte. Daarnaast biedt de toren een schommel die je boven de rand van het observatiedek laat zweven voor een extra spannende ervaring. Het is een must-visit attractie voor iedereen die Amsterdam bezoekt, vooral tijdens de zomermaanden wanneer het uitzicht bij helder weer extra indrukwekkend is.

Amsterdam Lookout Tower met schommel

7. Fiets door de stad

Fietsen is de ideale manier om Amsterdam te verkennen. De stad heeft uitgebreide fietspaden en verhuurmogelijkheden. Fiets op je eigen tempo langs grachten, parken en bezienswaardigheden en ervaar Amsterdam zoals de locals dat doen. Het is een duurzame en authentieke manier om de stad te beleven.

Vrouw op een rode fiets in Amsterdam

9. Maak een stadswandeling

Tijdens de zomer kun je genieten van het mooie weer in stad tijdens een wandeling. Loop langs de vele prachtige straten, de grachtenpanden en rust uit bij een van de vele restaurants.

Vrouw loopt in Amsterdam

10. Ga het terras op

Terrassen in Amsterdam bieden de ideale gelegenheid om van het buitenleven te genieten en te ontspannen in de warme zomermaanden. Kies uit diverse sfeervolle locaties langs historische pleinen en grachten, geniet van diverse culinaire opties en proef de sociale sfeer van de stad.

Terras in Amsterdam in de zomer

Waar moet je rekening mee houden als je Amsterdam in de zomer bezoekt?

Als je Amsterdam in de zomer bezoekt, moet je rekening houden met het warme weer en de drukte, vooral tijdens de festivals en evenementen. Zorg ervoor dat je voldoende water en zonnebrandcrème bij je hebt. Boek activiteiten en accommodaties op voorhand, want de zomer is een populaire tijd voor toeristen.

Zomervakantie in Amsterdam

Bovenstaande activiteiten zijn ook te doen tijdens de zomervakantie. Hou er wel rekening mee dat het een stuk drukker is tijdens deze periode. Zorg dat je op tijd je activiteiten boekt.

Winter in Amsterdam

In de winter kan je genieten van het Amsterdam Light Festival, een winter rondvaart, het winterparadijs en een van de kerstmarkten. Er is genoeg te doen tijdens de zomer en de winter in onze hoofdstad.

Vergelijkbare artikelen