Culinaire route Amsterdam

Culinaire route

Amsterdam, onze hoofdstad, is de laatste jaren uitgegroeid tot één van de meest culturele steden in de westerse wereld. Dit is ook het geval op culinair gebied. Wanneer je de culinaire route vaart zul je dit zien. Deze route brengt je langs de beste spots voor lekker eten, een koel drankje of een heerlijk ijsje. Bij deze spots kun je aanmeren, maar het is ook mogelijk om je te laten bedienen aan boord. Wanneer je de vaarroute doet, kun je onderstaande stops overwegen:

Nog geen boot geregeld? We kunnen onze borrelboot van harte aanbevelen voor deze route. We garanderen je een borrel die je nooit zult vergeten. Toch liever de hapjes en drankjes onderweg van de culinaire route regelen, bekijk ons uitgebreide aanbod aan boot uitjes en bekijk onze boot huren pagina. Dan gaan we nu beginnen aan de route!

De Bakkerswinkel

Geen lunch meegenomen van thuis? Geen probleem. Maak snel een stop bij een van de eerste winkels waar je langs vaart, namelijk de bakkerswinkel. Je kunt bij de bakkerswinkel terecht voor ontbijt, lunch en andere lekkernijen voor bij de koffie.

Haarlemmerpoort

De Haarlemmerpoort, die officieel Wilemspoort heet, is een stukje geschiedenis van Amsterdam. Wanneer je de culinaire route vaart is het zeker de moeite waard om een dit stukje geschiedenis mee te nemen.

Haarlemmerpoort

Loetje aan ’t IJ

Onderweg de culinaire route kun je aanmeren bij Loetje aan ’t IJ. Met zo’n 22 locaties staat Loetje bekend om haar biefstukken, maar ook voor de lunch kun je hier tot 16:00 terecht. Maak je geen zorgen over reserveren, je kunt gewoon langskomen zonder reservering!

WERF Amsterdam

Pollux Pacific

Toch liever in het vaar thema blijven? Aan de NDSM-Pier kun je aan boord stappen van een oud opleidingsschip dat nu dient als Aziatisch bar en gril restaurant.

Pllek

Wanneer het mooi weer is, is Plekk een hip tentje om aan te meren. Je kunt hier aan een strandje chillen en genieten van een inspirerende sfeer. Vegetarisch of veganistisch? Pllek serveert zoveel mogelijk biologisch en plantaardig eten. Hun menu bestaat voor 75% uit vegetarisch eten, waarvan 25% veganistisch is. Of ter wijl, voor ieder wat wils!


Plekk Amsterdam
Photo by Benjamin Zanatta on Unsplash

Meneer Nieges

Bij Meneer Nieges kun je heerlijk eten en je bent van harte welkom als je op zoek bent naar een beetje gezelligheid. Het maakt niet uit of het ochtend of avond is. Het is altijd tijd voor lekker eten en gezelligheid.

MOS Amsterdam

Voor de totaal beleving van fine dining en een feel good sfeer ga je naar MOS Amsterdam. Wil je Frans-internationaal eten met een mooi uitzicht? Dan is dit restaurant geschikt.

A'DAM toren
Photo by Frans Ruiter on Unsplash

A’DAM Lookout

Omdat je nu toch al op het IJ aan het varen bent, kun je net zo goed een kijkje nemen aan de overkant bij de A’DAM Lookout Tower. Op de 19de verdieping bevind zich een restaurant met panoramazicht over de stad. Wil je iets meer spanning tijdens je vaaruitje? Boven op het dak van de A’DAM toren staat schommel waar je op 100 meter hoogte kan schommelen.

Hannekes Boom

Eten en borrelen bij Hannekes Boom is altijd gezellig. Origineel en duurzaam eten staat hier centraal. Alvast de menukaart bekijken gaat helaas niet, deze kan per dag verschillen!

Scheepskameel

Sinds 2016 kun je bij restaurant Scheepskameel traditioneel Europees eten. Geniet van een uitgebreide wijnkaart met uitsluitend Duitse wijnen.

Scheepsvaart museum

Scheepsvaartmuseum

Het Scheepvaartmuseum in Amsterdam heeft de meest vooraanstaande maritieme collectie met ongeveer 400.000 objecten. Tijdens een bezoekje leer je iets over 500 jaar maritieme geschiedenis en kom je er achter hoe dit verbonden is met het heden.

Brewboys Craftbar

Ben je niet zo van het fine dining? Voor een iets informelere sfeer kun je terecht bij de Brewboys Craftbar, voorheen was dit bar Langendijk. De Brewboys zijn gespecialiseerd in het maken van de lekkerste biertjes. Deze serveren ze nu graag in hun gloednieuwe bar op de Zeeburgerstraat.

Bar Amstelhaven

Vlak voordat je de Amstel gracht op vaart kun je nog even stoppen bij bar / restaurant Amstelhaven. Hier zit je heerlijk aan het water te genieten van een hapje of een drankje.

Café de Amstel

De ideale afsluiting van een dagje varen is misschien wel Café de Amstel. Deze kroeg uit 1938 ademt Amsterdamse gezelligheid en er is altijd wel wat te doen. Een mooie plaats om te evalueren hoe de dag was.