Varen Amsterdam

Varen in Amsterdam

Het maakt niet uit hoe vaak je al in onze hoofdstad bent geweest, varen in Amsterdam is een ervaring apart. Ontdek de bijzondere gevels en het verborgen leven op het water. Vanaf de grachten zie je de stad met een nieuw paar ogen.

Varen in Amsterdam is het perfecte uitje voor alle gelegenheden

Niet langer hoef je met de mensenmassa mee te deinen om al het moois te zien wat de stad te bieden heeft. Stap aan boord van een boot met vrienden, familie of collega’s en ervaar de stad terwijl je kunt relaxen met een hapje en een drankje. Vaar door de binnenstad en geniet van de oude architectuur waar de stad om bekend staat. Vaar langs Nemo, Artis en het Scheepvaartmuseum of ga op avontuur naar Amsterdam Noord en aanschouw modernere bouwstijlen en architectuur. Meer aan bij een van de vele terrassen die op de boot willen serveren of open een van de vele bezorgapps en kies een restaurant op de route. Vink dan in plaats van “bezorgen” “afhalen” en zo heb jij binnen no-time een heerlijke maaltijd aan boord.

Varen in Amsterdam komt niet zonder wat kleine regels

Omdat de grachten van iedereen zijn, heeft de Gemeente Amsterdam wel wat regels voor wanneer je het water op wilt. Zo mogen boten zonder vergunning niet meer dan 12 mensen aan boord vervoeren en wordt er strenger gecontroleerd op overlast vanaf het water. Dit hoeft de pret natuurlijk niet te drukken. Sterker nog, deze regels zorgen er juist voor dat iedereen nog lang van de Amsterdamse waterwegen kan genieten.

Varen op de grachten

Ontdek de stad met de mooiste vaarroutes in Amsterdam

Vaar over het werelderfgoed dat de Amsterdamse grachten heet, hier zie je oude en nieuwe architectuur samenkomen op een magische manier. Welke route je ook kiest, zorg dat je een gids meeneemt die je alles over de stad kan vertellen. Zelfs als je Amsterdam al honderd keer hebt bezocht kan een ervaren schipper je nieuwe en verrassende kanten van de stad laten zien.

Belangrijk! Wil jij een route varen die ook over het IJ, de Kostverlorenvaart of de Nieuwe Herengracht gaat? Zoek dan contact met een ervaren bootverhuur, het is niet altijd toegestaan om deze routes te bevaren.

Hieronder delen we graag onze drie favoriete routes met je, maar Amsterdam heeft nog veel meer mooie vaarroutes die je hier kunt bekijken.

De Architectuurroute

Vaar langs 23 moderne bouwkundige hoogtepunten tijdens de Architectuurroute. Het is misschien niet direct het Amsterdam waar je aan denkt, maar juist daarom is deze route zo verrassend. Ontdek wat Amsterdam Noord en de NDSM-werf zo bijzonder maakt en bewonder de bijzondere architectuur langs ’t IJ.

De Wallenroute

De Wallen en Amsterdam zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden, het is misschien wel een van de bekendste buurten van de stad. Maar deze toeristische trekpleister is meer dan alleen de Rossebuurt. Ontdek tijdens deze route de geschiedenis van de stad gecombineerd met waar het controversiële imago van dit gebied precies vandaan komt. De Oude Kerk, Hotel De L´Éurope en het Rembrandthuis zijn een aantal van de bezienswaardigheden die je tegenkomt tijdens dit rondje varen in Amsterdam.

De Plantageroute

Bekijk Amsterdam eens van de groene kant en ga op stadssafari langs Artis, NEMO en het tropenmuseum. Deze route langs het Oostelijke gedeelte van de stad laat je naast voorgenoemde bezienswaardigheden ook een stuk van de binnenstad en de Amstel zien.

Huur een boot in Amsterdam

Om deze mooie routes in Amsterdam te kunnen varen moet je natuurlijk wel een boot hebben. Gelukkig kunnen wij je hierbij helpen. Bij bootuitjes.nl is het huren van een sloep of salonboot eenvoudig. Daarnaast komen al onze boten met een ervaren schipper. Zij sturen je niet alleen veilig over het water, ze kennen de stad ook op hun duimpje. Elke straat en gracht heeft zo zijn eigen verhaal en onze schippers weten deze te vertellen. Zo heb je een privéchauffeur en stadsgids in één! Voor een kleiner gezelschap kun je een sloep huren vanaf €150,- per uur, een salonboot is uitermate geschikt voor grotere groepen en is al vanaf €190,- per uur te huren.

Een boot op de Amsterdamse grachten

Boek een arrangement bij bootuitjes om te varen in Amsterdam

Je kunt bij ons een boot huren, maar je maakt een rondje varen in Amsterdam pas echt speciaal met een van onze arrangementen. Van verschillende dineropties tot een gezellige borrelboot, wij kunnen het beste uitje op het water voor je verzorgen. Of het nu voor een vriend(inn)en middag, vrijgezellenfeest, bedrijfsfeest of familiedag is, wij hebben het perfecte arrangement voor je. Voor kleinere groepen neem een kijkje op de grachtenrondvaarten pagina.

De BBQ Boot

Schuif aan voor de gezelligste BBQ van Amsterdam! Op de boot hebben wij een grillmeester staan die de lekkerste vlees en/of vega hapjes voor jou en je gezelschap klaarmaakt.

De Borrelboot

Iets te vieren? Dan is het tijd voor de oer-Hollandse borrel! Op de borrelboot kun je genieten van onbeperkt bier, prosecco en fris. Bestel een rondje hapjes om het helemaal af te maken.

High Tea Boot

Kom aan boord en geniet van de lekkerste hartige en zoete lekkernijen. Tijdens onze high tea op het water vaar je de leukste route en heb je de tijd om echt even bij te kletsen met vrienden, familie of collega’s.

Magic Mike boot

Dit is een spetterend uitje voor vrijgezellenfeesten, er is namelijk wel een heel speciale gast aan boord… Het begint als een gewoon rondje varen door Amsterdam, maar al snel zal een stripper de temperatuur van het uitje flink laten stijgen. Blijven jullie allemaal binnen boord of zal iemand een duik moeten nemen om even af te koelen?

Je kunt al deze arrangementen altijd aanvullen met een stadswandeling, uitgebreid diner, oestermeisjes, sushi box of je kunt verschillende arrangementen met elkaar combineren. Neem contact met ons op om je wensen te bespreken, wij helpen je graag verder.